Genfødte Saab-modeller skal produceres i Sverige fra næste år

Nevs har for kort tid siden startet produktionen af den elektriske Nevs 9-3 i Kina, og de første modeller blev præsenteret med pomp og pragt. Foto: Nevs

Genfødte Saab-modeller skal produceres i Sverige fra næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nevs, som har købt rettighederne til Saab-teknikken, begynder produktion af elektrisk version af Saab 9-3 i Sverige til næste år under eget navn.

Saab bilerne skal igen produceres i Sverige. Mærket hedder bare ikke Saab, men Nevs. Efter lang tids tilløb er det kinesiske selskab, der købte resterne af Saabs krakkede personvogns-afdeling, nemlig klar til at bygge biler i det gamle hjemland igen. Det sker fra anden halvdel af 2018, skriver Automotive News.

Selve produktionen kommer til at foregå i den gamle Saab-by Trollhättan, hvor Nevs har udviklingscenter, og hvor man vil bygge den elektriske version af Saab 9-3, der blev startet en produktion af i Kina tidligere på året. Det står dog klart, at bilerne ikke kommer til at have et Saab-logo med ørnen på snuden eller i det hele taget kalde sig noget med Saab.

Nevs, der står for National Electric Vehicle Sweden, har nemlig kun købt rettighederne til teknikken, mens navnet bliver i Sverige hos Saab AB, der bl.a. laver jetfly og har et firma, som sælger reservedele til de gamle Saab-biler.

De nye elektriske Nevs-biler får en rækkevidde på 300 kilometer og en stribe features som en elektronisk nøgle, der styres med telefonen, hvor man også kan starte opvarmning eller nedkøling af bilen.

Modellerne får også det, som Nevs kalder "Always Clean Air Cabin", der skulle kunne fjerne 99 pct. af de farlige partikler, som typisk er i luften i de smogforurenede kinesiske storbyer. Her har Nevs bl.a. vundet en ordre på flere hundrede tusinde biler hos en række bildelingsfirmaer. Samtidig er målet at få produktionen i kinesiske Tiajin op på 50.000 biler om året i Kina, noget som skal stige til 220.000 af slagsen årligt.

 

Genfødte Saab-modeller skal produceres i Sverige fra næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce