Dansk bilpioner på vej med elektrisk selvkørende bus

Bussen Orbit, der kommer fra danske Henrik Fiskers hånd, er både elektrisk og selvkørende. Foto: Fisker Inc.

Dansk bilpioner på vej med elektrisk selvkørende bus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henrik Fisker arbejder på den selvkørende elektriske Orbit bus, der kommer på gaden i 2018.

Det vælter frem med nye projekter for selvkørende biler. Det nyeste af slagsen kommer fra Fisker Automotive, der netop har vist de første tegninger af den selvkørende og elektriske Orbit-bus, der kommer til næste år. Bussen er udviklet sammen med det kinesiske firma Hakim Unique Group, og den skal som det første sted rulle i den kinesiske by Hangzhou, hvor firmaet også har hjemsted.

Den danske bildesigner og bilpioner Henrik Fisker, der står bag Fisker Inc., ser store perspektiver i projektet:

- Jeg er meget glad for at kunne gøre det umulige muligt med intelligente ecosystemer i byerne, som starter med udviklingen af en af verdens mest fremadrettede og unikt designede elektriske autonome busser, nemlig Fisker Orbit, siger Henrik Fisker.

Han er sparsom med oplysninger omkring de nærmere detaljer, inklusiv batteripakke. Henrik Fisker er dog i forvejen langt fremme med sin nye elsportsvogn, Emotion, som skal produceres af hans firma i Californien fra 2019 og allerede kan bestilles til en stykpris af 129.900 dollars, eller hvad der svarer til 829.000 kr. uden danske afgifter.

Emotion, der har en rækkevidde på hele 800 km, drives af de nye såkaldte solid state-batterier, som er en af afløserne for de kendte litium-ion-batterier, der findes i dagens elbiler, men er begrænset af ikke at kunne lagre tilstrækkelig energi. Fiskers nye batterier kan rumme 2,5 gange så meget energi som litium-ion-batterierne, og i forhold til de hidtil kendte solid state-batterier er de mere effektive.

Ifølge engelske Autocar er Henrik Fisker dog klar til at sende bilerne til et europæisk land som for eksempel Storbritannien, hvis behovet er der.

- Man behøver heller ikke at bekymre sig om, hvorvidt bussen er højre- eller venstrestyrede, fordi køretøjet er fuldt autonomt, siger Henrik Fisker til magasinet.

Dansk bilpioner på vej med elektrisk selvkørende bus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce