Comeback til japansk firmamodel

Toyota Camry kommer til sommer og leveres som hybridmodel med 218 hk og et officielt forbrug på 23,8 km/l. Foto: Toyota

Comeback til japansk firmamodel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Toyota Camry erstatter Avensis, når den kommer til Danmark i løbet af næste sommer.

Farvel til Toyota Avensis og goddag til Camry. Sådan er situationen hos det japanske mærke, efter at man har stoppet for Avensis-produktionen og meldt ud, at der ikke kommer nogen direkte afløser til den kendte familie- og firmabil.

I stedet vil Toyota-forhandlerne forsøge at lokke kunderne over i en Camry, der fra sommeren 2019 bliver fragtet med skib fra fabrikken i USA.

Camry-modellen har i årevis været en af de mest populære personbiler i USA.

Der er tale om en stor vogn med en længde på 4,88 meter og angiveligt masser af plads i kabinen. Umiddelbart bliver modelprogrammet til at overskue, for der kommer kun en enkelt variant. Toyota Camry bliver kun fremstillet som sedan, og det er udelukkende hybridudgaven, som vi kommer til at se i Europa.

Højere pris

Hybridteknikken tager udgangspunkt i en benzinmotor på 2,5 liter, som suppleres af en elmotor, og det kaster sammenlagt 218 hk af sig, mens det officielle benzinforbrug er 23,8 km/l, efter den nye WLT-målemetode. Kræfterne rækker til at flytte Camry fra 0 til 100 kilometer i timen på godt og vel otte sekunder.

Hybridteknikken er af den klassiske slags, så der er altså ikke tale om en opladningshybrid, hvor man kan få lang rækkevidde ved at lade den op i en stikkontakt.

Toyota er først klar med udsalgspris og skattegrundlag ved erhvervsleasing, når vi nærmer os introduktionen.

En af konkurrenterne er Ford Mondeo Hybrid, der er forsynet med lignende teknik, og som koster fra 330.000 kroner. Den yder dog kun 187 hk og kører noget kortere på literen. Vi gætter dog på, at Camry kommer til at ligge over Mondeo i pris, da den er lidt større og konfigureret som en mere luksuriøs bilmodel.

Comeback til japansk firmamodel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce