55 år måtte Volvo vente med at bringe eftertragtet trofæ hjem

Det er en af de mest prestigefyldte bilkåringer, som den nye Volvo XC40 har vundet: Car of the Year 2018. Her er det en tilfreds Håkan Samuelsson, administrerende direktør og koncernchef i Volvo Cars. Foto: Volvo

55 år måtte Volvo vente med at bringe eftertragtet trofæ hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye XC40, der er Volvos første kompakte suv, har gjort noget, som ingen anden Volvo har formået i de 55 år, som kåringen af Årets Bil i Europa har eksisteret. Den bragte trofæet hjem til Göteborg.

Europæiske motorjournalister har kåret den nye Volvo XC40 til Car of the Year 2018, som er det fælleseuropæiske modstykke til Årets Bil i Danmark. Volvo XC40 vandt titlen foran Seat Ibiza, BMW 5-serie, Kia Stinger, Citroën C3 Aircross, Audi A8 og Alfa Romeo Stelvio.

Sejren var ganske suveræn med 325 point til svenskeren, mens nr. to, Seat Ibiza, fik 242 point. Bag uddelingen står en jury bestående af 60 motorjournalister fra 23 europæiske lande, og det er første gang, at pilen peger på en Volvo. FDM's biltekniske redaktør Søren W. Rasmussen er eneste danske medlem, og han havde selv XC40 som sin favorit.

- Volvo XC40 er den rigtige vinder, siger Søren W. Rasmussen og fortsætter:

- Den matcher på fin vis tidens suv-tendens og byder tillige på glimrende køreegenskaber, høj sikkerhed foruden en udbygning af muligheden for at få bil og smartphone til at tale sammen. Nu kan man dele bilen med familie og venner via telefonen, siger han til fdm.dk.

Fakta: Kåringen
1. Volvo XC40: 325 point2. Seat Ibiza: 232 point

3. BMW 5-serie: 226 point

4. Kia Stinger: 204 point

5. Citroën C3 Aircross: 171 point

6. Audi A8: 169 point

7. Alfa Stelvio: 163 point

Begejstring hos Volvo

Den store Volvo XC90 blev nummer to i kåringen for et par år siden og var faktisk tæt på at vinde. Derfor er Volvos topchef ganske begejstret for, at det så endelig lykkedes at blive nr. 1.

- At vinde denne pris med vores nye XC40 er perfekt timing, siger Håkan Samuelsson, administrerende direktør og koncernchef i Volvo Cars.

- For første gang kan Volvo nu tilbyde tre suv-modeller globalt. XC40 bliver et stærkt bidrag til vores fortsatte vækst, når den etablerer os i det nye og hurtigvoksende segment for kompakte suv'er, siger han.

Volvo XC40 nåede ikke med i den danske kåring, der foregik i efteråret, og hvor Seat Arona blev præsenteret som vinder. XC40 er den første model, der bliver bygget på Volvos nye, kompakte platform, CMA, som alle kommende modeller i 40-serien skal bygges på, inklusive rent el-drevne varianter. Bilen er lanceret herhjemme og fås til priser fra 411.000 kr. plus lev. omk.

De syv biler i finalen blev valgt ud tilbage i november ud af en bruttoliste på 37 kandidater.

55 år måtte Volvo vente med at bringe eftertragtet trofæ hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce