Basketligaen

Trods føring efter tredje periode tabte Svendborg Rabbits premierekampen til Hørsholm efter skidt fjerde periode. Men det tager tid for en ny træner at få spillet et nyt hold sammen.

Basketball: Det blev til et nederlag på 69-89 for Svendborg Rabbits i holdets premierematch i Basketligaen, hvor Hørsholm på en stærk sidste periode lammede kaninerne. Efter et stærkt comeback i tredje periode førte Rabbits ved indgangen til sidste periode, hvor alt gik galt for hjemmeholdet.

- Vi spillede god basketball i 32 minutter. Tillykke til vores modstandere, der ramte to svære trepointskud, selv om de havde en hånd helt oppe i ansigtet. De fik også nogle nemme point, da de fik lov at løbe gennem vores forsvar. Der er noget, vi skal arbejde på, sagde den nye italienske Rabbits-træner, Luca Ciaboco.

Svendborg Rabbits-Hørsholm 69-89 (32-39)

Basketligaen, mænd
Periodecifre: 21-22, 11-17, 24-15, 13-35.

Kampens gang: 21-22, 32-39, 56-54, 69-89.

Point Svendborg Rabbits: Mikkel Plannthin 19, Michael Moore 15, Jacob Enevold Jensen 9, Sebastian Åris 7, Terrell Harris 7, Harding Nana 4, Claus Magaard 3, Mathias Kelly 3, Rasmus Christensen 2.

Point Hørsholm: Matt Bonds 33, Ty Sabin 19, Connor Beranek 12, Nikolaj Bøje Bank 10, Mikael Vincents Nielsen 8, Asbjørn Nerlov 4, Frederik Hougaard Nielsen 3.

Bedste spillere: Svendborg Rabbits: Mikkel Plannthin. Hørsholm: Matt Bonds.

Dommere: Jakob Hors, Thomas Kjørnæs og Carsten Kristensen.

Tilskuere: 743.

Svendborgs næste kamp: Søndag 1. oktober kl. 15.00: Næstved-Svendborg Rabbits.

Mikkel Plannthin fik et flot gensyn med sin gamle hjemmebane. Den hjemvendte søn blev Rabbits-topscorer med 19 point, heraf fem treere på syv forsøg.

- Jeg følte mig godt tilpas. Hørsholm havde tit en stor mand på mig, så det kunne jeg udnytte, sagde Mikkel Plannthin.

Trods nederlaget var der positive aspekter.

- Vi kom frem til de skud, vi gerne ville have. Men desværre ramte vi dem ikke altid. Vi havde ikke så gode skudprocenter i dag, sagde Mikkel Plannthin.

Rabbits havde følgende startformation: Sebastian Åris, Mikkel Plannthin, Jacob Enevold Jensen, Terrell Harris og Michael Moore. Lutter nye spillere, så det tager tid at få det til at køre som en velsmurt enhed for den nye træner.

Svendborg Rabbits kom bedst fra start, og Mikkel Plannthin fik aftenens første større begejstringsbrøl, da han ramte den første treer til 8-4 efter et par minutters spil. Plannthin ramte endnu en treer til 15-10 midt i første periode.

Enmandshæren Bonds

Men Hørsholm havde i Matt Bonds en ustoppelig enmandshær. The name was Bonds, not Bond. Han var mere cool end agent 007 og scorede alene i første periode 16 point. Bonds blev kampens topscorer med 33 point.

Hørsholm trak fra i slutningen af anden periode, hvor det kneb for Rabbits at ramme kurven. Fra 30-30 gik Hørsholm til pauseføring 39-32.

Rabbits var bagud 37-49 efter tre minutter af anden halvleg, men en timeout gjorde underværker. Med flere treere af Mikkel Plannthin, stærkt forsvarsspil og god energi fra de 743 tilskuere i kaninhulen kom Rabbits foran 56-51 mod slutningen af tredje periode.

Men Hørsholm viste klassen i sidste periode, hvor nordsjællænderne ramte svære skud, mens Rabbits brændte de åbne muligheder. Hørsholm trak fra til den lidt for store sejr 89-69, da Rabbits satsede de sidste fem minutter i forsøget på at hente forspringet.

- Det er et godt hold, vi spiller mod. Vi fik to frie treere til Claus Magaard, som er en, vi gerne vil have til at skyde. Men desværre ramte han ikke, sagde Mikkel Plannthin.

- Men der er noget, vi kan bygge videre på. Vi har ikke en stamme af spillere fra sidste år at bygge videre på, så det kommer til at tage lidt tid, sagde Plannthin.

  • Hounsgaard_Hardy_(2015)_12

    Af:

    Journalist på Sport Fyn, sportsredaktionen for Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og fyens.dk. Tidligere har jeg arbejdet som sportsredaktør på Fyns Amts Avis og som journalist på Tipsbladet. Jeg skriver blandt andet om ishockey, basketball og fodbold. Bor i Svendborg med min hustru.

Mere om emnet

Se alle
Navne fra kaninhulen

Navne fra kaninhulen