I slutningen af maj skal den Europæiske Ungdomspris uddeles i Bruxelles. Her er Svendborg Ungdomsskoles ungdomsudveksling ”Beat Poverty”, blevet nomineret af en europæisk jury, som det eneste danske projekt.

”Nomineringen viser, at det arbejde som mine ansatte har lavet i forbindelse med Beat Poverty, er så godt, at det er blevet bemærket internationalt. Det er jeg meget glad for og stolt af”, fortæller ungdomsskoleinspektør Cathri Jepsen, om sin reaktion på nyheden om nomineringen.

I sommeren 2012 inviterede Ungdomsskolen, i samarbejde med Forsorgsmuseet, 41 unge fra seks europæiske lande til Svendborg, hvor man gennem en lang række af aktiviteter, arbejdede med temaet Fattigdom i Europa.

Der blev bl.a. fremstillet film, sang og gadekunst, som deltagerne viste frem på seks forskellige udstillinger ved ugens afslutning. Her lykkedes det de unge, at indsamle næsten 6.000 kr., som de donerede til Kirkens Korshærs Varmestue i Svendborg.

I alt er 35 projekter indstillet til den Europæiske Ungdomspris.

Karin Kjær og Sara Smed Vestergaard, ledere på Beat Poverty, samt Frida Viby Boas, deltager på udvekslingen, skal repræsentere Ungdomsskolen og præsentere projektet i Bruxelles, når vinderen skal findes d. 29. maj.

  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet