NEJ TAK til butikscenter i unikt villakvarter


NEJ TAK til butikscenter i unikt villakvarter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kaffe har det jo med at komme galt i halsen. Og jeg må sande, at formiddagskaffen kom i min gale hals da FAA bragte en forfærdelig nyhed den 15. april 2013. I denne avisudgave kunne jeg med store bogstaver læse om en ”Butik under broen”. Der naturligvis tale om Svendborgsundbroen og butikken der er tale om skal efter kommunens sagsbehandler Alex Tolstrup placeres i et unikt og attraktivt villakvarter lige for enden af Præstevænget på hjørnet af denne vej og Brydegårdsvej.
En sådan placering af et butikscenter er efter min mening fuldstændig vanvittig. Har man overhovedet sans for detaljerne i dette gamle villakvarter, hvor vor bys æresborger og verdenskendte digter Johannes Jørgensen gik sine ture og skrev de mest lyriske digte i dansk litteratur? Vi har her i Svendborg opkaldt en vej efter Johannes Jørgensen, hvis grav kommunen hæger om på Svendborg Kirkegård. Johannes Jørgensen (1866-1956) havde en morbror, der var kordegn ved Sct. Jørgens kirke og kom derfor ofte i Strandvejskvarteret. Her skav han bl.a. følgende vers:

Her suser løvet som i gamle dage,
og foran mig går marken ned mod vandet
og mod Strandhuses skifertækte tage.
Derovre løfter langeligt sig landet
fra Horseskoven op mod Bregning kirke –
det landskab, der for mig er fædrelandet.

Nu kan beboerne i Strandvejskvarteret åbenbart se frem til en placering af endnu et (behovsbestemt?) supermarked på hjørnet af Præstevænget og Brydegårdsvej. Et grønt område, der efter hvad jeg har erfaret egentlig er udlagt som fredskov og derfor ikke kan bebygges. Men det er måske en klausul eller servitut som kommunen stille og roligt har sløjfet? Jeg lader svaret blæse i vinden…
Planen om et butikscenter under Svendborgsundbroen vidner efter min mening om nogle uprofessionelle politikere, der hellere ser ussel mammon i kommunens slunkne kasse end at bevare et stykke natur i et gammelt hæderkronet villakvarter med den smukt beliggense Sct. Jørgens Kirke.

NEJ TAK til butikscenter i unikt villakvarter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce