Året før Carl Nielsens 150 års fødselsdag afvikles ”The Carl Nielsen Masterclass” for 10. gang i Assens kommune. Til orkesterafslutningskoncerterne vil der lyde musik af – naturligvis – Carl Nielsens med hans ”1. symfoni”, ”Serenade” af Wilhelm Stenhammer og ”Valse Triste” af Jean Sibelius.

Temaet er i år ”Carl Nielsen & Mare Baltica” – Carl Nielsen og musikken omkring Østersøen, hvorfor de samtidige komponister Stenhammer fra Sverige og Sibelius fra Finland er oplagte repræsentanter for de nordiske lande omkring Østersøen. Dirigent Kaisa Roose fra Estland samler musikken ved de to orkesterkoncerter fredag i Svendborg og lørdag i Assens.

Musik fra Tyskland, Polen og Baltikum bliver repræsenteret på kammermusik- koncerterne, der finder sted i Faaborg og Middelfart midt på ugen under ledelse af de professionelle undervisere fra Syddansk Musikkonservatorium og Odense Symfoniorkester.

En samlet donation fra danske fonde på over 200.000 kr. har gjort det muligt igen i år at gennemføre den 10. internationale Carl Nielsen Masterclass i Assens med musikstuderende fra Kina, Rusland, Polen, Sverige og Danmark.

Formand for bestyrelsen, dirigent og musikskoleleder Uffe Most er taknemlig for den flotte støtte, som viser at der fortsat er bevågenhed på det store stykke arbejde, som The Carl Nielsen Masterclass gennem en årrække har gjort for talentudviklingen af unge klassiske musiktalenter fra ind- og udland. Uffe Most også glad for, at Assens Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg gennem de 10 år trofast har støttet The Carl Nielsen Masterclass økonomisk, ligesom Kulturregion Fyns kulturpris i 2013 er med til at sikre gennemførelsen af talentprojktet.
På grund af det store antal deltagere er rammerne for det musikalske arbejde i år lagt på Glamsbjerg Fri- og Efterskole, hvor de unge talentfulde musikere øver, sover og spiser.

Der venter publikum en stor koncertoplevelse ved de afsluttende koncerter med de unge internationale musiktalenter i ”The Carl Nielsen Masterclass Orchestra” . Koncerterne finder sted i Faaborg, Middelfart, Svendborg og Assens fra torsdag til lørdag i uge 42.

Kontakt og yderligere oplysninger:
The Carl Nielsen Masterclass
Bestyrelsesformand Uffe Most, tlf. 2040 5635, e-mail: umo@odense.dk

  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet