Barda indtager Valdemars Slot


Barda indtager Valdemars Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der venter en oplevelse af en anden verden, når DR og Roskilde Festival i samarbejde med Svendborg Kommune hidkalder orker, rollespilsforeninger og børnefamilier til Bardatræf ved Valdemars Slot.

Træffet er baseret på det eventyrlige univers fra DRs populære tv-serie Barda og byder på en unik natur- og familieoplevelse med aktiviteter fra morgen til aften.

Når dørene d. 11. september for første gang går op for Bardatræf i Svendborg, er det med en velprøvet succes i ryggen. Siden 2006 har Bardatræf fyldt skovene ved Sorø til bristepunktet med deltagere fra nær og fjern. Derfor har DR ønsket at brede succesen ud og nå ud til endnu flere børn i hele landet. Det er nu blevet muligt gennem et samarbejde mellem DR, Roskilde Festival, Svendborg kommune og lokale foreninger.

Fra 1 times tv til 100 timers leg

I tv-serien er det børnene, der er helte, og den fælles mission med Bardatræf er at give flest mulige børn muligheden for, at involvere sig i det univers de kender fra tv-skærmen.

For DRs vedkommende er Bardatræf en del af ambitionen om at 1 times tv skal blive til 100 timers leg, og Merethe Eckhardt, Underdirektør i DR Medier understreger i den forbindelse, at den lokale opbakning er uhyre vigtig for at kunne forvandle seere til sværdsvingere.

”Bardatræf giver os en unik mulighed for, at anvende vores indhold til at samle, udfordre og berige de fællesskaber, der er omkring programmerne. Derfor er det uhyre vigtigt, at vi kommer så bredt ud som muligt og møder brugerne der, hvor de er, og det kunne slet ikke lade sig gøre uden det store arbejde, der bliver gjort af vores lokale samarbejdspartnere.”

Roskilde Festivals rolle er at skabe de perfekte rammer for Bardatræf. Henrik Rasmussen, administrerende direktør i Roskilde Festival og Roskildegruppen, fortæller:

”Roskilde Festival bygges op fra bar mark hvert år. Vi skaber så at sige et midlertidigt samfund og tager det ned igen. Det samme gør vi her. Ved hvert Bardatræf bliver det enkelte lokalområde, en aktiv medspiller for det univers, vi skaber. Og Rebild bakker leverer med sin ”troldeskov” en fantastisk og eventyrlig kulisse for træffet, hvor vi – sammen med de lokale foreninger – kan bygge et eventyrunivers, med alt, hvad det indebærer af aktiviteter og leg – men også mad og drikke, boder osv., som børn og forældre kan gå på opdagelse i.”

I Svendborg Kommune ser borgmester Curt Sørensen frem til at kunne tilbyde deltagerne en eventyrlig oplevelse.

”Vi er rigtig glade for at Svendborg Kommune bliver en del af Barda-universet. Der er ingen tvivl om, at der venter både børn og voksne nogle fantastiske timer i området ved Valdemars Slot. Det er en spændende mulighed for at vise en anden side af Svendborg, som jeg ser frem til.”

Skærmtrolde og eventyr

Til Bardatræf kan alle børn tage imod en mission fra Spilmester Martin og selv spille hovedrollen i eventyret om Fortællernes tavle. Der er også mulighed for at gå på eventyr på egen hånd og møde flere af de kendte figurer fra tv-serien Barda, løbe ind i børneværter fra Ramasjang, kæmpe mod en ork, blive sminket som en elver, træne med sværd, skjold og bue og meget andet.

Er man ikke til svedige sværdkampe eller trænger til et hvil fra strabadserne, kan man tage et kig i de mange boder eller nøjes med at kigge på, når gøglere, riddere og artister går løs på hinanden eller deres instrumenter. Der er også mulighed for at sætte sig i græsset med en hjemmelavet picnic-kurv eller stille sult og tørst i en af de mange madboder.

Fakta

Du kan købe billet og læse mere om Bardatræf på: www.barda.dk

Bardatræf er en event baseret på universet fra DRs populære tv-serie Barda.

Navnet Barda refererer i tv-serien til et eventyrland hvor handlingen i tv-serien udspiller sig.

Til Bardatræf vil du kunne opleve flere af de kendte figurer fra tv-serien Barda, tage imod en mission fra Spilmester Martin, møde eventyrlige væsener, træne med sværd, skjold og bue og meget andet. Du vil også kunne møde nogle af DRs kendte børneværter.

Bardatræf har skiftet navn fra Barda Rollespilstræf, der er blevet afholdt i Sorø hvert år siden 2006.

I 2011 bliver Bardatræf som noget nyt afholdt 5 forskellige steder over hele Danmark.

· Sorø, Parnasgrunden: 3 og 4. september

· Svendborg, Valdemars Slot: 11. september

· Haderslev, Vesterskoven: 18. september

· Syddjurs, Kalø Vig: 25. september

· Rebild, Rebild Bakker: 2. oktober

Alle steder åbner pladsen kl. 10 og lukker igen kl. 17.

Bardatræf arrangeres i et samarbejde mellem DR, Roskildegruppen og lokale samarbejdspartnere – med stor hjælp fra lokale foreninger. Roskildegruppen er en fællesbetegnelsen for de foreninger, fonde og aktieselskaber, der er opstået i miljøet omkring Roskilde Festival. Læs mere om Roskildegruppen på www.roskildegruppen.dk

Billetter koster 150 kr.

Der er fri entré for børn under 3 år. Der er et begrænset antal billetter.

Der vil være mulighed for at købe mad og drikke på pladsen, men man må også gerne medbringe sin egen mad og drikke.

Det er sjovest at komme udklædt til Barda, men det er ikke et krav. Man må også gerne være bevæbnet – med ufarlige rollespilsvåben. Find gode og nemme ideer til udklædning og andet på www.barda.dk

Husdyr ingen adgang.

Barda indtager Valdemars Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce