Astronaut Andreas Mogensens rumtur inspirerer og øger interessen for rumteknologien blandt undervisere og elever i landets gymnasier. På Tornbjerg Gymnasium i Odense har fysikunderviserne planer om oprettelse af Tornbjerg Space Station.

Adjunkt Morten Nielsen fortæller, at skolens fysikgruppe netop har modtaget et legat på 14000 kr. fra Nordea Fonden til at sparke arbejdet igang i forbindelse med dansk naturvidenskabs festival, som foregå i hele landet i uge 39 (http://naturvidenskabsfestival.danishsciencefactory.dk/).

På Tornbjerg Gymnasium vil nogle NV og fysik-hold i den kommende tid arbejde med forskellige emner med relation til rummet. Bl.a. udfordres skolens 3.g-fysikhold til at arbejde innovativt med at undersøge og udvikle en plan for, hvordan vi kan rejse til Mars.

Herudover vil et par af skolens fysik-undervisere tilbyde forskellige frivillige aktiviteter omkring raketter og rummet i uge 39.

  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet