Med Musikalsk Grundkursus-elever på Fyns-turné

Foto: Ard Jongsma ”Min mor siger altid, at jeg sang før jeg kunne tale! Så jeg startede i kirkekor og det var megafedt. Det føltes som meget lang ventetid, at jeg først kunne begynde til solosang i 6. klasse.”

Med Musikalsk Grundkursus-elever på Fyns-turné

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har du styr på noderne?
Det går ikke stille for sig når de 40 unge MGK-elever er samlet før turné. Instrumenter skal findes frem, bussen skal pakkes og har alle styr på noderne? Følg med på MGKs årlige koncertturné i det fynske landskab, og mød Martin og Andrea, som begge er MGK-elever og gerne deler ud af deres begejstring.

Bussen med MGK-eleverne snegler sig rundt på de fynske landeveje. Der skal spilles 6 koncerter på 3 dage, så det er et intensivt program, men også et af højdepunkterne på året, hvis man skal tro eleverne. Det er her de udvikler deres fællesskab og bliver inspireret af hinanden. De lærer hinanden bedre at kende, så kontakten mellem ”rytmisk” og ”klassisk” bliver tættere på tværs af genrer, og samarbejdet i hverdagen glider nemmere.

Koncerterne finder sted på efterskoler, gymnasier og spillersteder og afvikles hvert år for at vise, hvad MGK er, og hvad man skal kunne for at søge om optagelse på MGK.

Hvad er det fedeste ved at gå på MGK?
”Det fedeste ved at gå på MGK er helt klart fællesskabet omkring at være sammen med så mange andre dygtige og ambitiøse unge med samme interesse. Nogen der går ligeså meget op i det som en selv.
Vi spiller sammen på et højt niveau, og får skabt et musikalsk netværk. Vi har tid til fordybelse og til at arbejde med helt små detaljer og mærke, hvor stor en effekt det har,” siger Martin Nørgaard Petersen, som er pianist og i gang med sit afgangsprojekt.

Andrea Klausen, der er sangerinde og går på MGK på 2. år, supplerer: ”Man får rigtig meget undervisning, både på ens eget instrument og sammenspil, hørelære, musikkundskab og SSB (Sang, Spil og Bevægelse). Med alle de mange forskellige fag, bliver man udfordret på en masse nye måder. Man får en forståelse for musikken og dens opbygning. Hvad det er vi laver, når vi spiller, hvordan er musikken opbygget og sat sammen, og hvorfor?”

Hvad vil du bruge MGK til?
Martin siger: ”For mig er musikken en seriøs hobby. Jeg spiller f.eks. lige nu med i en musical i Nyborg. Det er rigtig sjovt at se publikums begejstring. Mine fremtidsplaner er at søge på universitetet i England, blandt andet fordi de har tradition for at spille musik på højt niveau sideløbende med studierne. Jeg skal ikke på konservatoriet, men helt klart fortsætte med at beskæftige mig med musik.”

Andrea fortæller: ”Min mor siger altid, at jeg sang før jeg kunne tale! Alligevel var det helt vildt grænseoverskridende for mig at skulle synge foran et sammenspilshold første gang. Jeg vil gerne selv være lærer og gå konservatorie-vejen for at nå dertil. Jeg har modtaget så meget god undervisning selv, så jeg vil gerne give noget tilbage. Måske en kombination af undervisning og spillejobs.”

Hvad er MGK?
MGK – musikalsk grundkursus - er et 3-4 årigt overbygningskursus knyttet til en musikskole for talentfulde unge mellem 14-25 år. Kurset består af intensiv musikundervisning og har til formål dels at forberede eleverne til at søge optagelse på musikkonservatoriet og følge drømmen om en karriere som professionelle musikere, og dels at uddanne musikudøvere, som kan stimulere det lokale musikliv som amatørmusikere.
Det er gratis at gå på MGK, men uddannelsen er ikke SU-berettiget.
MGK Fyn har ca. 40 elever mellem 14-25 år. Undervisningen foregår primært på Odense Musikskole, hvor eleverne har egen ”lejlighed” og adgang til øve-faciliteter.

Der er frist for at melde sig til optagelsesprøve den 31. januar 2016. Tilmelding via www.musikalskgrundkursus.dk

Læs mere på om MGK Fyn her: www.mgkfyn.dk
Find os på Facebook: https://www.facebook.com/MGKfyn/

Spørgsmål om MGK kan rettes til sekretær Pernille Gaba, mail: pkgk@odense.dk, tlf.: 63758583

Vores MGK-elev, Mika Sahbaz, har produceret en film om at gå på MGK. Du kan se den her: https://www.youtube.com/watch?v=81dJpWh0-4Q

Hvis du vil vide mere kontakt:
Uffe Most, musikskoleleder Odense Musikskole, mail: umo@odense.dk, tlf.: 20405635

Foto: Ard Jongsma
”Min klaverlærer har betydet enormt meget. Hun har hjulpet med at sætte faste mål og efterfølgende nå dem.”
Foto: Ard Jongsma ”Min klaverlærer har betydet enormt meget. Hun har hjulpet med at sætte faste mål og efterfølgende nå dem.”

Med Musikalsk Grundkursus-elever på Fyns-turné

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce