Den årligt tilbagevendende stjerneskudssværm Perseiderne har i 2017 maksimum natten mellem lørdag den 12. og søndag den 13. Det er dog muligt at se stjerneskud – eller meteorer som er den korrekte betegnelse – i nætterne både før og efter maksimum, men normalt ikke i så stort antal som under selve maksimum.

Maksimum falder således på et meget gunstigt tidspunkt mellem to fridage, og tilmed er de lyse nætter overstået, så nattehimlen igen bliver mørk. I år bliver der dog ikke så mørkt som ønskeligt, for der var fuldmåne den 7. august. Fem dage senere er den aftaget til knap halv, og desværre står den op allerede kl. 23. Heldigvis er mange af stjerneskuddene så klare, at de kan ses trods Månens tilstedeværelse.

Traditionelt afholder Amatørastronomisk Selskab Fyn og Munkebjergskolens Observatorium et arrangement på Stige Ø, hvor man er så langt fra byens lys, at man med en skyfri himmel kan se væsentligt flere stjerneskud end på en normal aften/nat og dermed ifølge gammel overtro får mulighed for at ønske.

Arrangementet begynder lørdag den 12. august kl. 22:00, og mødestedet er ved parkeringspladsen ved hovedindgangen til Stige Ø.

Stjerneskuddene og nattehimlens stjerner skal ses med det blotte øje. En almindelig prismekikkert kan dog med fordel medbringes. En liggestol eller et tæppe er ligeledes anbefalelsesværdig, for når man sidder eller ligger ned, kan man overskue en meget stor del af himlen uden at få ondt i nakken.

  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet