Observatoriet på Munkebjergskolen har åbent hver mandag i februar og marts. Forevisningerne begynder kl. 20, og hvis der er klart vejr, bliver der mulighed for et kig på et par af den aktuelle stjernehimmels spændende objekter. I tilfælde af overskyet kan man i stedet høre om himmelrummet eller få besvaret nogle af de spørgsmål, som man brænder inde med.

Observatoriets teleskop stammer fra slutningen af 1800-tallet og er et af de ældste i Danmark, som fortsat er i brug. Odense Kommune besluttede i 2013 at spare driftstilskuddet og lukke Observatoriet, men foreningen Munkebjergskolens Observatorium besluttede noget andet og har siden da forestået forevisningerne. Alt arbejde er ulønnet, og driftsomkostningerne afholdes via et beskedent kontingent fra en række støttemedlemmer, som har gratis adgang til alle forevisninger, medens der er entre for ikke-medlemmer.

Mødested og -tid til forevisningerne er i Munkebjergskolens skolegård mellem kl. 19:50 og 20:00, hvorefter døren låses.

Munkebjergskolen
Fengersvej 6
5230 Odense M

  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet