Julestemning på Lumby Mølle


Julestemning på Lumby Mølle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julen nærmer sig, og den gode julestemning er også kommet til den gamle mølle i Lumby. På søndag vil møllen, og hele området omkring møllen, være fyldt med juleaktiviteter.

Søndag d. 26. november kl. 10 - 16, er møllenisserne og folkene bag den gamle vindmølle i Lumby, klar til at tage imod publikum med både kaffe, gløgg, æbleskiver og en masse julehygge i og ved den snart 200 år gamle vindmølle. På gårdspladsen vil der være opstillet et stort opvarmet telt, så man ikke kommer til at fryse selvom vejret ikke er sommerligt. I både stuehuset, Kornmagasinet og møllen, vil der være fyldt med julestads, og dufte af jul i en sådan grad, at man ikke kan undgå at komme i julestemning.

Overalt vil der være pyntet op til jul, og man vil kunne se alle møllenisserne komme frem, for at deltage i juleaktiviteterne. I møllen sælges der juledekorationer, pyntegran, adventskranse, m.m. der er håndlavet af de mange aktive damer i møllen, mens der sælges gløgg og æbleskiver i teltet.
Og så er årets julemel netop blevet lavet på Lumby Mølle. Det vil derfor være muligt at købe en pose ægte vindmøllemel med hjem.
Fra ca. kl. 11 kan børn lave deres egne julekort i Børnecentret Lumbys julestue på 1. sal - så kan man sende sine juleønsker til Julemanden på Grønland. Man kan også lave konfekt sammen med møllenissen og hans hjælpere.
Nissefar vil læse julehistorier for børnene, mens mor og far kan besøge julestuen i Kornmagasinet, hvor man kan købe og se ægte kunsthåndværk lavet i Allesø Husflidsforening.
Om eftermiddagen kommer Nordfynskoret og synger julen ind. Koret vil synge julen ind ca. kl. 14.00.

I Mølleboden sælges der håndlavede nisser og juleting i lange baner - alt sammen noget der hører hjemme i en ægte jul fra møllens tid. Der er mulighed for at finde helt enestående pyntenisser, der ikke findes andre steder, og som kun kan købes denne ene dag. Alternativt kan man vinde fine juleting i juletombolaen i stuehuset.

Er man lækkersulten, kan man købe kræmmerpølser fra grillen, som der bliver tændt op for sidste gang i år – denne gang på gårdspladsen ved teltet.

Så hvis det kniber med at komme i julestemning, så er chancen der på søndag, hvor Lumby Mølle puster liv i den gamle jul. Vi må så bare håbe på at møllenisserne er i godt humør, så de ikke laver narrestreger.

Og så er der gratis adgang hele dagen.

Julestemning på Lumby Mølle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce