Onsdag den 14. juni inviterer Lokallisten ”Nyt Odense” til det sidste af forårets Borger-/valgmøder.

Denne gang er emnet PROGNOSER, PRESSEN & PENGE, som er tre P’er som går hånd i hånd når et valg nærmer sig.

Vi skal jo til stemmeurnerne i november og den første prognose er allerede kommet og bragt i både Fyens Stiftstidende og på TV2 Fyns nyheder. Prognosen spåede dødt løb mellem rød og blå blok og blev præsenteret som om, det er det resultat man skal regne med når valget er overstået den 21. november.

Denne form for journalistik er vi ikke meget for i Lokallisten ”Nyt Odense”, idet vi er af den opfattelse, at det er pressens opgave at klæde vælgerne på til at kunne træffe en beslutning når det går til valg, og ikke som det har været ved de sidste mange valg dømme kandidater/partier inde eller ude – det ved vi faktisk først når valget er overstået den 21. november, siger Gert Broxgaard, der er formand for Lokallisten ”Nyt Odense”

Han fortæller videre, at der i den offentliggjorte prognose slet ikke er taget hensyn til de mange skandaler, der har været gennem det sidste par valgperioder i Odense, som borgerne i Odense er rigtig godt trætte af.

Det er tillige tanken, at invitere Christian Elmelund-Præstekær, der har lavet prognosen, der baserer sig på valgvinde samt det to journalister Camilla Ahlmann-Jensen og Jesper Buch, der har behandlet den i henholdsvis Fyens Stiftstidende og på TV2 Fyn nyhederne, for at diskutere emnet.

Spørgsmålet om penge bliver også meget aktuelt her op til valget, da mange af de etablerede partier har nogle meget store valgbudgetter, som de små partier/lister slet ikke kan hamle op med. Det mener de i Lokallisten ”Nyt Odense” giver pressen et ekstra stort ansvar for at få alle aspekter i valgkampen frem, så vælgerne bliver klædt rigtig godt på til de skal op og afgive deres stemme.

Det er vores håb at se rigtig mange til dette sidste af forårets Borger-/valgmøder der holdes i Bolbro Brugerhus, Indgang K onsdag den 14. juni kl. 19.00 – 21.30, slutter Gert Broxgaard.

  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet