Borgermøde om Odense Letbane!


Borgermøde om Odense Letbane!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag den 6. april havde Lokallisten ”Nyt Odense” inviteret til Borgermøde om Odense Letbane contra BRT busser i Bolbro Brugerhus.

De 15 deltagere, som havde valgt at kikke forbi, blev budt velkommen af Lokallisten ”Nyt Odenses” formand, Gert Broxgaard. Han rettede en særlig velkomst til Christoffer Lilleholt, medlem af Odense byråd, der som den eneste af byrådets 29 medlemmer havde valgt at møde op til dette møde. Alle var blevet inviteret – 10 havde meldt, at de ikke kunne deltage, mens 18 medlemmer af byrådet havde valgt slet ikke at give lyd fra sig.

Efter sin velkomst gav han ordet til Frank Eistrup, kasserer i Lokallisten ”Nyt Odense” samt medlem af borgergruppen ”Drop Odense Letbane”.

Frank startede med at vise en video om BRT Busser, som han mener er en langt billigere, bedre og mere fleksibel løsning end en Letbane, der kræver, at der skal lægges skinner, rejses master til kørestrøm og bygges 10 nye transformatorstationer på hver 119 m².

Frank Eistrup fortsatte med at fortælle, at han igennem flere år har fulgt arbejdet med Odense Letbane samt fulgt beslutningsprocessen, som han i øvrigt mener har været meget mangelfuld.

Han fornemmede ret hurtigt, at der var noget helt galt med projektet, hvorfor han begyndte at søge aktindsigt i projektet hos Odense Kommune og Odense Letbane P/S.

Han fik oplysningerne, men måtte spørge ind til flere af punkterne flere gange, før han endelig fik et svar. Han har ikke fået svar på alle sine spørgsmål endnu.

På mødet gennemgik han den rapport, han havde lavet på baggrund af udredningsrapporten fra 2013, samt alle svarene på aktindsigterne. (Rapporten kan hentes på ”Nyt Odenses” hjemmeside under punktet Letbane). I sin rapport gennemgår han punkt for punkt de oplysninger, han har fået hos Odense Letbane P/S, og som han mener ikke holder – der er alt for mange steder i udredningen, hvor tingene ikke hænger sammen.

Tilhørerne kunne også stille spørgsmål undervejs til både Frank Eistrup og Christoffer Lilleholt. På den måde blev hele spørgsmålet om Letbane eller ej belyst fra flere sider.
Christoffer Lilleholt fastholdt, at det var en god beslutning, byrådet havde truffet, men der var da flere af Franks oplysninger, han ville tage med sig tilbage. Han var ikke til at få til at skifte holdning til beslutningen, idet han sagde, at byrådet måtte stole på de oplysninger, embedsmændene gav dem.

Flere tilhørere gav da også til kende, at man selvfølgelig skulle stole på embedsmændene, men når det så viste sig, at de oplysninger, de lagde frem, ikke holdt eller var direkte forkerte, så skulle man da som medlem af byrådet revurdere konsekvenserne ved at holde fast i beslutningen om Letbane 1 og især, når der nu også forelå alternative løsninger, som er både bedre, billigere og mere fleksible til gavn for infrastrukturen i Odense.

Mødet sluttede kl. 21.30. Lokallisten ”Nyt Odense” bød på kaffe og kage til de fremmødte.

Borgermøde om Odense Letbane!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce