Den kvindelige frimurerloge; Lilium holder åbent-hus tirsdag d. 28. februar kl. 19 på Annasholmsgade 16, 5000 Odense C i Korsridderordenens smukke bygning. Alle er velkomne.

På selve aftenen får du mulighed for at stille spørgsmål og høre om de kvindelige frimureres personlige oplevelser med frimureriet. Aftenen sluttes af med kaffe, te og brød og hyggeligt samvær.

Selv om du får mulighed for at stille spørgsmål, vil vi gerne på forhånd svare på de mest almindelige spørgsmål, som ikke-frimurere stiller os.

Hvem er vi?

Logen Lilium blev stiftet i Odense i 2005 og hører under Den kvindelige Storloge af Belgien. Vi arbejder efter “Det gamle og antagne skotske ritual”. Det betyder blandt andet, at Lilium accepterer alle trosretninger. Vi kræver ikke en bestemt politisk eller religiøs holdning, blot at den enkelte er villig til at yde noget for at udvikle sig selv.

Hvad er formålet med at være frimurer?

Frimureriets formål er at medvirke til at skabe en bedre verden at leve i gennem at fremskynde det enkelte menneskes udvikling mod stadig højere idealer.
Hvad er frimureriets berettigelse i dag?
Netop i vores tid, hvor hverdagen tit er travl og stresset, er frimureriet være et fristed, hvor vi har mulighed for at stoppe op, komme væk fra det materielle og beskæftige os med det åndelige- både i os selv og i omverdenen.

Hvordan arbejder vi?

Kvinderne i Lilium mener, det er naturligt, at vi arbejder sammen om en personlig og åndelig udvikling. Vi lægger stor vægt på både individets selvstændighed samt fælles arbejde. Dette gør vi via symboler og filosofiske emner. Kvindeligt frimureri integrerer det individuelle og det universelle.

Hvorfor arbejder vi på at udvikle os selv?
Frimurerne mener, at det er det enkelte menneskes opgave at udvikle sig i en harmonisk og positiv retning. Dette kan ingen anden gøre for hende. Det er således ikke frimurerens pligt at rette det, hun anser for fejl hos andre mennesker, men tværtimod at harmonisere sig selv. For at få støtte til dette selverkendelsesarbejde, kommer frimureren i sin loge for at lære sig selv og derigennem sine medmennesker at kende gennem logens ritualer.

Bliver der udstukket en dogmatisk betydning af symbolerne fra logen side?

Nej – der er ikke udstukket nogen facitliste eller dogmatisk betydning af symbolerne fra logens side, for det er en del af frimurernes grundholdning, at den viden, et menneske har fået gennem eget arbejde, i langt højere grad bliver en del af hende selv og hendes liv, end den viden, hun har fået dikteret
Hvorfor er det, I laver, så hemmeligt?
Frimurere er forpligtet til at tie om udførelsen af ritualerne for ikke-frimurere. En af grundene til, at frimurerne ikke taler offentligt om deres ritualer og begreber er for at undgå, at det frimureriske symbolsprog bliver slidt og mister sin værdi.

Hvorfor hedder det FRI-murer?

I ordet FRI-murer ligger således respekten for det individuelle og accepten af folks forskellighed, så det skal være frie og selvbevidste kvinder, der går ad frimureriets vej.

Hvem kan søge optagelse?

I logen Lilium kan alle optages uanset race, tro, overbevisning eller social status.
Den eneste betingelse er, at du er fyldt 25 år, at du anerkender et guddommeligt princip, anerkender trosfrihed, og at du har lysten og viljen til selverkendelse og selvudvikling. Du skal heller ikke anbefales af andre frimurere eller medlemmer af Lilium. Alle, der opfylder ovenstående, kan søge optagelse.

Optager Lilium nye medlemmer?

Lilium er åben for optagelse af nye medlemmer. Vi holder åbent-hus d. 28. februar, hvor du er velkommen – gerne sammen med din partner. Men du kan også kontakte os ved at sende en mail til odense@logenlilium.dk

Vi håber, at du er blevet meget mere nysgerrig efter, hvad kvindeligt frimureri er, så grib chancen og mød op til åbent-hus-arrangementet på tirsdag. Vi glæder os til at byde dig velkommen.

  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet