Ny affaldsordning i Nyborg Kommune?


Ny affaldsordning i Nyborg Kommune?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Måske er jeg en kende dum - men lad så det være - men jeg fatter faktisk ikke, hvad Albert Pedersens budskab i artiklen "Snart slut med den grønne spand" rent faktisk er? Som bekendt (?!) er Nyborg, Ørbæk og Ullerslev nu én kommune, og jeg vil da regne med, at Nyborgs politikere kender deres egne affaldsordninger?

"Papir skal nu indsamles ved hjemme", lyder det i artiklen. Det har vi da gjort i Ullerslev i mange år, idet idrætsforeninger og spejdere flere gange om året mod betaling fra kommunen, har indsamlet papir, pap og flasker ved de forskellige husstande - og det gør de da også i Nyborg by, kan jeg se af annoncer i Lokalavisen. Netop så "fru Olsen" nemt kan komme af med fx sine gamle aviser - og det er en rigtig fin måde for foreningerne at tjene penge på til det frivillige arbejde og samtidig være med til at øge genbruget med den tillægsgevinst, at ældre medborgere ikke selv skulle sørge for at fragte tingene til genbrugsstationen.

For en del år siden besluttede Ullerslev Kommune, at vi alle skulle sortere affald, så hver husstand fik en "dobbelt-skaldespand", hvor det organiske affald kunne være i det ene rum, og det grå affald i det andet. Renovationsbilen var udstyret med en chip og 2 rum, så affaldet kunne skilles ved tømningen af spanden. Det holdt nu ikke længe... - der var vist noget med, at teknikken ikke var helt på plads, og folk kunne/ville ikke sortere korrekt, og det blev derfor for dyr en løsning. Det blev i stedet besluttet, at man kunne købe en beholder til hjemmekompostering, hvilket mange gjorde, blandt andet husstanden her.

Qua vi bor i hus med have kan det sagtens lade sig gøre, og vi har også plads til forskellige murerbaljer, som dåser, flasker/glas, pap, plastik m.v. sorteres i i det daglige. Da der ofte er åbent på vores lokale genbrugsplads, tømmes de der, når der er behov - eller vi kan lade foreningerne tage genbrugstingene med ved indsamlingerne. Det er en god ordning, som jeg bestemt ikke regner med (håber!) skal ødelægges af mere eller mindre uvidende politikere - og vi skal altså ikke til at investere i en grøn spand mere - tak, vi har! Da 'Netdebatten' holder ferielukket, har jeg valgt denne måde at kommentere artiklen på. Godt nytår.

Ny affaldsordning i Nyborg Kommune?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce