Da vi kom hjem fra arbejde fredag, blev vi mødt af et stygt syn i indkørslen:
En selvlysende blå, ny skraldespand. Det er en gave fra Nyborg Kommune og Reno Fyn, og den er beregnet til indsamling af papir m.v. i en forsøgsordning i Ullerslev.

Ideen er sikkert ganske udmærket, når foreningerne ikke længere kan få et ordentligt udkomme for at køre genbrugsindsamlinger - i hvert fald har mange ældre borgere klaget deres nød til bl.a. spejderne, fordi de ikke selv kan transportere fx deres aviser m.v. væk. (At spanden synes ret lille til en måneds forbrug af papir, er en anden sag).

Men - så står spørgsmålene da også i kø:

• Er man farveblind på Reno Fyn?

• Har man fået partiet af spande specielt billigt?

• Er man splitter ravende skøre i låget?

• Hvad regner man Ullerslev-borgerne for?

• Hvordan synes I selv, det går?

• Hvorfor kunne spanden ikke ha' været brun eller i det mindste mørkeblå ("containerfarve")?

Disse spørgsmål skal ene og alene dække over spandenes meget azurblå farve. Jeg elsker normalt blåt, men her er den nærmest turkisblå farve totalt misvisende. Vi joker allerede med, at det såmænd nok er sådan en 'genopladelig' en af slagsen, som - når den har stået i solen - bliver selvlysende, og så kan skraldefolkene finde den i mørke!!

Det mærkelige er, at da vi for nogle år siden var involveret i en lokalplan for vores boligområde, så var der masser af løftede pegefingre fra kommunens side, for der var så sandelig begrænsninger på, hvilke farver, vi måtte anvende til bl.a. maling af facader og træværk. Det skulle holdes i brune og grønne nuancer, altså faktisk jordfarver, så det ikke skæmmede naturen! Denne spands farve skriger til himlen. Prøv at køre en tur i Ullerslev og omegn - overalt 'råber' disse spande op om, hvor de står og putter sig. Det er bestemt ikke 'naturligt'!

Lad os høre, hvorfor "månen" har den farve, "månen" har?
  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet