Vil din familie opleve en ung fra et andet land?

AFS Interkultur modtager 150 unge udvekslingsstudenter til august. En af dem kunne blive jeres. En udvekslingsstudent er ikke bare en anden søn eller datter, der skal have tag over hovedet. Det er også en ven for livet med en fremmed familie, som man kan besøge og udveksle erfaringer med. Det nedbryder kulturkløfter og fremmer international forståelse.

Hvis du har plads og lyst til at møde et ungt menneske fra en anden del af verden, så sig endelig til.
Selv om du ikke har børn i teenagealderen eller slet ingen har, så er det ingen grund til at sige nej.

Alle familier er forskellige og har egne vaner og måder at fungere på. Det er i høj grad udvekslings-studenten, der skal tilpasse sig, men det er også en udfordring for værtsfamilien – på en god måde - at få et nyt familiemedlem fra en anden kultur - en der ikke snakker dansk.
Især i starten af året vil det være nødvendigt at sætte noget tid af til at sætte udvekslingsstudenten ind i jeres hverdag og hjælpe med ting, der synes almindelige for jer.
Hvordan klæder man sig bedst på til det danske vejr?
Hvordan virker den offentlige transport?
Eller hvordan er pligterne fordelt i familien?
Det er også vigtigt, at I hjælper jeres udvekslingsstudent med at forstå husets uskrevne regler.
Med tålmodighed, et ønske om at få det til at fungere og godt humør vil opholdet for de fleste familier være en fantastisk oplevelse for livet.
Familiens sprogkundskaber er ikke vigtige. De udvekslingsstudenter, der kommer til Danmark, er her for at lære kulturen og sproget at kende, og i løbet af de 11 måneder, opholdet varer, vil udvekslingsstudenten lære dansk og få sit eget liv med skole, venner og fritidsinteresser som enhver anden teenager. Men værtsfamilien er det væsentligste afsæt for mødet med Danmark og danskerne.

Man skal derfor ikke lave sin tilværelse om, men blot gøre plads for den unge. Hovedsagen er, at man har en ekstra seng, en ekstra plads ved spisebordet og selvfølgelig er åben for at dele sin dagligdag med et ungt menneske fra et andet land i 3, 5 eller 11 måneder.
Hjemme ved spisebordet lærer man om bordskik og madvaner i det land, udvekslingsstudenten kommer fra, og der kan opstå mange pudsige situationer,
• når den unge, der ikke kender rugbrød, skal lære at smøre sin egen madpakke.
• når den unge prøver at køre på cykel for første gang.
• når der i løbet af vinteren bliver mulighed for at lave en snemand....

Vigtigt er det at udvekslingsstudent og familie passer sammen. Med de papirer i hånden som udvekslingsstudenterne og de potentielle værtsfamilier har skrevet om dem selv, forsøger AFS at koble de to parter sammen - at finde den bedste ”match ”.

I dette skoleår har vi kun haft 8 udvekslingsstudenter på Fyn, og det vil vi gerne ændre på i det kommende år.

I øjeblikket har vi 5 familier til de nye der kommer, men vi vil gerne modtage flere af de 150 unge fra hele verden, der kommer i begyndelsen af august. De har ønsket et år i Danmark, skal gå i skole som andre unge her og bo i en dansk familie.
Blandt dem er disse 3

Ana Isabel fra Brasilien på 17 år
Hun svømmer, spiller fodbold og volleyball, elsker at lave mad, cykle…..
Skoleforslag: gymnasium

Sebastian fra Mexico også 17 år
Han spiller tennis, er glad for at se film og være sammen med venner. Han kan lave lidt mad.
Skoleforslag: gymnasium

Eunate fra Spanien på 15 år
Hun spiller klaver og fagot, synger, er spejder
Skoleforslag: 9. kl.

Hvis ingen af disse 3 passer i jeres familie, er der stadig muligheder. I kan så blive matchet med en af de andre fra stort set hele verden, der kommer til Danmark i begyndelsen af august.

Hvis dette har din/jeres interesse, så ring til Benthe på 24 81 85 33, eller kig på AFS´s hjemmeside www.afs.dk

  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet