Nordfyns Kommunes tilstand (1)

Befolkningspyramide Nordfyns Kommune

Nordfyns Kommunes tilstand (1)

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter snart fire år i Nordfyns Kommunalbestyrelse kan det være interessant at se tilbage på kommunens tilstand. Jeg startede i en periode, hvor det forrige byråd (ligesom denne gang, alternativt budget forlig) havde sat kommunen i store udgifter. Faktisk så store, at vi efter nogle få uger efter tiltrædelsen blev indkaldt til sparemøde, hvor vi skulle få økonomien til at nå sammen.

Befolkningspyramide 2012: se vedhæftet billede

Vi er nu 29.300 indbyggere (2012) i Nordfyns Kommune. Befolkningen er fordelt som på figuren, hvor de orange (højre side) er kvinder, og de grønne (venstre side) er mænd. Som det ses af figuren har Nordfyn en speciel udfordring med få unge i forhold til antallet af ældre i kommunen. Et problem der vil give få skatteindtægter og for store udgifter til velfærd. Hvilket skærper kravet til politikerne, det handler om rettidig omhu, så der bliver lavet de fornødne investering for, at sikre en god økonomi i fremtiden. Disse investeringer kunne være bosætning, større satsning på turisme, digitalisering, bedre vilkår i forbindelse med etablering af virksomheder og landbrug. Hvis vi ikke udvikler på kommunen nu, så er vi i gang med en afvikling.
I hvilke områder udvikler kommunens sig 2007 - 2012 ?
se vedhæftet billede

I tråd med mange andre undersøgelser ser vi hvordan de fire store byer i kommunen tiltrækker borger. Det drejer sig om Søndersø, Bogense, Otterup og Morud. Dog ses det af figuren, at mange bosætninger ligger lidt uden for byerne. Hvilket selvfølgelig giver lidt udfordringer ved nye udstykninger, da vi skal sikre cykelstier, støjdæmpning mm. Udviklingen ligger fint i forlængelse af kommunens masterplaner for udvikling af de fire store byer og udvikling af landområder i tæt samarbejde med landdistriktsrådet og lokalrådene.

Men husk alt dette kan kun forbedres hvis der er et godt samarbejde på tværs af partierne og politikere der tænker på hele kommunen og ikke kun særinteresser. Så husk at tage stilling den 19 november til kommunalvalget og stem personligt.

Bent Soelberg (V), byrådsmedlem i Nordfyns Kommune siden 2009.

Udvikling af arbejdspladser i Nordfyns Kommune
Udvikling af arbejdspladser i Nordfyns Kommune

Nordfyns Kommunes tilstand (1)

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce