Et spørgsmål der bliver talt en del om for tiden - i hvert fald herude hvor kragerne har vendt.
Der er mange grunde til at vælge sit hellested, der hvor man gør. Jeg er en bypige, vokset op i Odense og har altid vidst, at her skulle jeg aldrig bo som voksen. Jeg ønskede nærhed, relationer og smukke omgivelser, så derfor blev hellestedet Nørreby.

Jeg havde aldrig været her før, faktisk havde jeg aldrig rigtigt være i den ende af Fyn før. Bogense....? hvorfor i alverden tage i den retning. Jeg elsker virkelig mit område. Der er smukt, som i en gammel film. mange af de folk der bor her opfører sig gud-jøtme mig også som i en gammel film, og jeg elsker det. Jeg elsker at man tager sig af hinanden, at man spørger ind til hinandens børn, kat, bedstemor og såret på knæet. Det er vigtigt for mig at skabe store tanker i små portioner, og jeg ville så gerne fortælle alle, hvad de går glip af. Men det er måske kun mig....ja også nogle få tosser mere, der kan se det harmoniske og skønne ved at bo i Morten Kock land. Og jeg må da også sige, at hvis du eller I nogensinde havde tænkt på at ville realiserer sig i skønne omgivelser på landet, så tag for guds skyld ikke til Nordfyn. Her er gudesmukt, men alting lukker og slukker om lidt. Ja som nogen måske så i Jan Gintbergs show, så er lyset jo allerede sparet væk.

Jeg har forsøgt mig med projekter, opgør og opråben, men ligegyldigt hjælper det. Dem som sidder på magten i denne her kommune har ikke opdaget at de selv bor i en landkommune. Al initiativ og vækst synes forsvundet, og tilbage om nogle år, kan man henlægge Nordfyn brak, evt. give hele kommunen til dyrenes beskyttelse, og invitere ornitologer og biologer indenfor en gang i mellem.

Det er sørgeligt at se, at alt det man drømte om engang, er ved at smuldre, og at der faktisk ikke findes så mange pletter tilbage som den smukke plet jeg bor på... lige her på Nordfyn. Jeg lukker øjnene hver aften og tænker..." bare nogen ville høre mine bønner, at opdage dette gudsforladte, men smukke sted og så ellers kontakte mig, så de kunne se alle de planer der faktisk kunne skabe vækst på denne plet".

Med den nye planlov og en masse EU penge der kunne fremme turisme, så ville Nordfyn virkelig kunne komme på Danmarkskortet - men ingen har endnu svaret på bønnerne... så måske nåes det ikke, inden politikkerne slukker resten af Nordfyn - hvilken skam.
  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet