Støt børn med diabetes - landsindsamling idag

støt pr sms - send SBD til 1231 ! Virker også imorgen...
Foto: Jesper Boesen Thomsen

Støt børn med diabetes - landsindsamling idag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

”Bip Bip – Bip Bip” – vækkeuret ringer kl. 06:00, og søvndrukken vakler jeg ud af sengen, og bevæger mig hen mod Oliver´s værelse, for at starte dagen med at måle hans blodsukker, sætte et nyt bedøvelsesplaster på hans lænd, og gøre klar til at injicere et nyt kateter ind til at montere slangen fra hans insulinpumpe på.

Oliver er 9 år, og har diabetes 1 som han fik som 3-årig. Ingen andre i familien er diabetikere, og sygdommen ramte som et lyn fra en klar himmel.Selv om det efterhånden er blevet rutine, hver 3.dag at skyde et nyt indstik til pumpeslangen ind i huden på ham, minder det hver gang os forældre om, at vort barn faktisk er kronisk syg. Denne gang mislykkedes det desværre, og trods voldsomme protester må vi prøve igen, men p.g.a. familiens tidspres om morgenen, når den nye bedøvelse ikke at virke effektivt, og det gør ondt. Kort tid efter sidder han dog ved morgenbordet, og tager det antal klik på pumpen som svarer til insulinbehovet for de den nøje afmålte portion morgenmad.

”Sådan en insulinpumpe burde alle have”, tænker jeg mens jeg samtidig husker hvilket drama det var at give insulin med sprøjte-pennen, før ”vi” fik en pumpe. Pumpen korrigerer selv insulin-dosisen efter det aktuelle blodsukker-tal, og i forhold til det antal kulhydrater vi tæller sammen til at morgenmaden indeholder.

”Ring, ring” Skoleklokken ringer ud til spisefrikvarter og klassekammeraterne flår madkasser, frugtposer og skolemælk op på bordene og kaster sig grådigt over godterne. Men Oliver skal først lige finde målegrejet frem, stikke sig i fingeren, og finde ud af hvordan hans blodsukker ligger. Derefter fisker han madpakken frem, og aflæser tallet på madpapiret som indikerer hvor mange klik han skal have for hver ”godbid”. Men først skal han lige vente på at en voksen kan komme og hjælpe med at korrigere dosisen i forhold til blodsukker-målingen. Mens Oliver går i gang med at spise, løber kammeraterne af sted med bolden under armen, for at nå at komme ud og få mest ud af frikvarteret.

”Dingelingeling…”… Min privat-telefon ringer midt på eftermiddagen, mens jeg sidder på kontoret, og jeg kan se det er fra skolen. ”Hej, det er fra skolen – Din søn ligger på gulvet, og han har det meget skidt, vi har lige målt ham og hans blodsukker er meget lavt, kan du komme med det samme ?” ”Nå”, når jeg lige at tænke, mens jeg med telefonen i den ene hånd og bilnøglerne i den anden, løber ud til bilen, for at sætte kursen mod skolen. Så er den gal igen: Sønnike´s lave blodsukker-tal har strakt ham i gulvet, og et insulin-chok truer.

Da jeg ankommer til skolen, ligger han på en madras, og et par pædagoger tager imod. ”Vi målte hans blodsukker for et stykke tid siden, og der var det helt normalt – så blev han pludselig bleg & træt, fik ondt i maven og hovedet, og nu kan vi slet ikke komme i kontakt med ham” Vi får givet ham mere juice og sports-gel, og langsomt kommer han til sig selv igen, og vi kører hjem og lægger ham i seng. Heldigvis ved vi at han om et par timer igen er en helt almindelig velfungerende dreng, som løber og spiller fodbold med kammeraterne, spiller computer eller hvad der nu lige er interessant den dag.

”Bippelip Bippelip”… Ovnen bipper, maden er færdig, og det er samtidig signal til Oliver om igen at gøre klar til at stikke sig med fingerprikkeren, får at måle blodsukker. Den sædvanlige rutine går i gang igen, og et par timer efter efter aftensmaden kontrolmåler vi endnu engang, for at checke om han nu også fik den rette dosis til den afvejede aftensmad. Talte vi nu kulhydraterne rigtigt ?

”Piiift”….. Den sene håndboldkamp i fjernsynet er slut, jeg rejser mig fra sofaen, og går ind og stikker Oliver endnu engang for at checke om hans blodsukker er stabilt nok til natten…

”Ring Ring….” I dag er der indsamling til støtte for diabetes ramte børn. Måske ringer det på din dørklokke og indsamlerne står og rasler med indsamlings-bøsserne. Alle os med sygdommen inde på livet håber på dit bidrag til forskning og initiativer til at lette diabetes-ramte børns hverdag.

Hver dag får et nyt barn konstateret diabetes og en netop offentliggjort undersøgelse viser, at der i 2020 vil være 70% flere børn med diabetes.

Er du ikke hjemme idag? Giv din støtte pr sms i stedet og gør en forskel i et barns liv. Sms ”SBD” til 1231, og bidrag på den måde med 50 kr., eller gå ind på www.diabetes.dk og vælg selv hvilket beløb du vil støtte med.

Med dit bidrag støtter du Landsindsamlingen "Støt Børn med Diabetes"

Støt børn med diabetes - landsindsamling idag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce