Pengekassen er tømt og store udeståender til kreditorer giver store udfordringer.

Flere tidligere "kasse-mestre" uretmæssigt forvekslet med den anmeldte kasserer - MHK har intet at udsætte på Thomas Lauritsen´s og Karen L. Knudsen´s arbejde.

I marts 2014 kunne den daværende kasserer Thomas Lauritsen præsentere et fint regnskab, med overskud på driften og knap en kvart million i likvide midler inden han efter flere års kasserer-tjans gav depechen videre.
Det var derfor en tilfreds Thomas Lauritsen der med god samvittighed overlod posten til Karen L. Knudsen, som desværre efter kort tid på posten måtte træde ud af bestyrelsen pga. sygdom.

Det kom derfor meget belejligende, da en ny mand meldte sig til posten. Som i mange andre foreninger tager man imod al den frivillige hjælp man kan få, således også i MHK. Desværre viste det sig at den nye mand på posten ikke var den store hjælp som foreningen og dens medlemmer kunne ønske sig.

Udadtil var alt i skønneste orden, men nu står MHK med en tom pengekasse, og en bunke regninger, som man troede var betalt. Et endeligt beløb er endnu ikke opgjort, men der mangler mere end en halv mio. i regnskabet. Hvad der er sket har klubben nu ladet være op til politiet at finde frem til, og imens forsøger formand Susanne Olesen, sekretær Thomas Madsen sammen med Claus Holst og Joachim Veith og bestyrelsens hjælpere at finde hoved og hale i transaktioner og manglende bilag, så man kan få stykket regnskabet sammen til den kommende ekstraordinære generalforsamling.

Klubbens medlemmer bakkede på den nyligt overståede generalforsamling massivt op om den siddende bestyrelse, hele 66 deltagere var mødt frem - et helt uhørt antal, som normalt plejer at ligge omkring de 20. Der er således allerede tiltag til aktiviteter som skal sikre klubbens fremtidige drift.

Brug for lokalsamfundets opbakning

Der lægges overfor medlemmerne ikke skjul på, at situationen er så alvorlig at der er brug for en ekstraordinær indsats fra de knap 200 medlemmer, og at det ikke kan lykkedes at sikre driften uden kreditorernes og de lokale virksomheders velvillighed. På generalforsamlingen var der bred enighed om at man skulle gøre alt hvad der stod i foreningens magt for at betale alle kreditorer, men det er en kamp mod tiden. Således lykkedes det kun at sikre nogle få hold træningstid i april ved hjælp af en lokal sponsor.
MHK kunne ganske enkelt ikke betale fremtidig halleje.

Derudover har man konstateret at trods den ekskluderede kasserers forsikringer, har foreningen bl.a. ikke betalt halleje for en del af den afsluttede sæson, turneringsudgifter til Fyns Håndbold Forbund, ligesom bl.a. en lokal sportsforretning har et større tilgodehavende. Alle sammen poster som er uundgåelige såfremt man skal drive en håndboldklub.

Foreningen håber nu at kommunen, de forretningsdrivende og lokalsamfundet generelt vil bakke op om den lokale forening, så de mange børn og unge kan fortsætte med at spille håndbold i Middelfart. MHK´s bestyrelse har derfor allerede søgt juridisk assistance, så man igen kan koncentrere sig om at drive håndboldklub og forhåbentligt igen inden længe kan have en sund økonomi.

  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet