Mandag den 30. maj lukker Middelfart Friskole, og samtlige elever og ansatte forlader skolen. Alle vender dog tilbage igen efter tre dage.
Endnu engang har Middelfart Friskole i år valgt at prioritere en lejrskoletur for samtlige 165 elever - fra børnehaveklasse til 9. klasse. Elever og lærere bor i en stor spejderlejr, og i år går turen til Det ny Sletten ved Himmelbjerget. Formålet med den fælles lejrskole er at styrke fællesskabet og samværet, forklarer skolens leder Jørgen Nielsen, og det sker både gennem aktiviteter indenfor, hvor eleverne bl.a. inddrages i madlavning, rengøring og planlægning, og udenfor, hvor skov og søer inviterer til eventyr og opdagelsesrejser.

For eleverne er lejrskolen et højt skattet højdepunkt, som viderefører skolens daglige fokus på fællesskab og samhørighed. Flere gange om året brydes skemaet op for at lave emneuger på tværs af årgangene, og her lægges der op til et samarbejde store og små elever imellem.

Gennem de fælles aktiviteter skabes fortrolighed mellem store og små elever, fortæller Jørgen Nielsen. Børnene lærer på en naturlig måde at skulle tage hensyn til kammerater, som er yngre eller ældre end de selv. Og det er altså denne ånd der videreføres i den årlige fælles lejrskole, hvor skolen problemfrit kan tage af sted med hele flokken i tre dage uden ekstra bemanding. De store er ansvarsfulde og hjælpsomme over for de mindre, og de mindre føler sig trygge og tillidsfulde over for de store og spørger lige så ofte dem om hjælp som de henvender sig til de voksne, forlyder det fra skolelederen.

De 165 spændte elever og deres lærere kører af sted mandag morgen med henholdsvis bus og tog, og vender hjem igen onsdag eftermiddag. Både trætte og glade, hvis det går som det plejer.
  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet