Det 8. 24 timers cykelløb i Middelfart – med deltagelse af Race Across America qualifiere

Foto: Helle Stougård

Det 8. 24 timers cykelløb i Middelfart – med deltagelse af Race Across America qualifiere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når Motionscykelklubben Baghjulet lørdag den 4. juni for 8. gang skyder deres 24 timers landevejscykelløb i gang med udgangspunkt fra Lillebæltshallerne i Middelfart, så er det et meget blandet felt af langdistancecykelryttere, de sender ud på de vestfynske landeveje.

Baghjulet har deltagelse fra langdistanceryttere fra fjerne kroge af Europa og det der kendetegner dem er, at de, og i øvrigt også et par danskere, er i fuld gang med at kvalificere sig til et cykelløb så langt væk som i Amerika – nemlig Race Across America. Baghjulets 24-timers løb blev nemlig for et par år siden medlem af den verdensomspændende langdistanceorganisation UMCA. Det står for Ultra Marathon Cycling Association og er en organisation der omfatter langdistancecykelløb på hele jordkloden. For at kvalificere sig til Race Across America skal man køre en række langdistancecykelløb og her kan man f.eks. vælge Baghjulets 24 timers løb i Middelfart.

Det er i øvrigt noget af det fascinerende ved 24-timers løbet – at ekstremsportsudøvere fra nær og fjern ligger og cykler side om side med mere almindelig motionister, der ”bare” har sat sig selv en stor udfordring på sin cykel. Bemærk i øvrig at vi skriver ”side om side”. Race Across America Qualifierne kører nemlig efter nogle helt særlige regler, der bla. betyder, at de ikke må ligge på hjul. De må altså ikke køre i gruppe, hvad langt de fleste motionister ellers nyder godt af.

”Derfor kan det også være svært at kåre en rigtig vinder af 24 timers løbet.”, siger Leo Jensen fra Baghjulet. ”Vi ser ofte, at vores deltagere cykler sammen i store grupper hele døgnet igennem og når de 24 timer er gået, kan det være svært for gruppen at udpege en vinder. Vi tæller jo omgange og kilometer og hvem der egentlig er kørt først over målstregen i sidste ende er sekundært,” fortæller Leo Jensen, som er ophavsmand, deltager og Løbsdirektør på én og samme tid.

Deltagerantallet har typisk ligget på mellem 200 og 250 deltagere, men der er plads til mange flere. 24 timers løbet er et stort set-up for klubben og når arrangementet først kører, er det ingen problemer at tage imod dobbelt så mange deltagere. Tilmeldingen er i øvrigt åben helt frem til 1 time før start hvis der skulle være interesserede blandt læserne.

Der er et stort antal gengangere på deltagerlisten, for har man først fået 24 timers løbet ind under huden er man solgt og kan ikke helt slippe det igen, siges det. Der hersker en helt særlig stemning blandt deltagerne i de 24 timer løbet finder sted. Man lever sammen på cyklerne i et helt døgn – det oplever man ikke ved almindelige motionscykelløb.

Løbet har i øvrigt fået en navnesponsor og hedder nu Bianchi Melfar 24, idet der er indgået et samarbejde med Kildemoes, som er importør af italienske Bianchi. Det har betydet flere nye tiltag i år og vil betyde nyt liv til start/målområdet ved Lillebæltshallerne den 4./5. juni 2011.

Løbet er yderst publikumsvenligt, da der køres omgangsruter. Baghjulet er oven i købet vært ved morgenkaffe og rundstykker søndag morgen, så hvis Middelfarts borgere lægger vejen forbi Lillebæltshallerne, er der rig mulighed for at få et glimt at dette specielle stykke dansk motionskultur.

Mere information fås på http://www.baghjulet.dk" target="_blank">www.baghjulet.dkhttp://www.bianchi-melfar24.dk" target="_blank">www.bianchi-melfar24.dk
Foto: Helle Stougård
Foto: Helle Stougård
Foto: Helle Stougård
Foto: Helle Stougård

Det 8. 24 timers cykelløb i Middelfart – med deltagelse af Race Across America qualifiere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce