Tobaksgaarden: FRIBYTTERDRØMME


Tobaksgaarden: FRIBYTTERDRØMME

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fribytterdrømme er i dag ude med deres nye single ‘Hallusignaler’, der byder på gæstevokal fra Fugleflugtens Rasmus Yde. Udgivelsen sker forud for en række koncerter på danske spillesteder og festivaler, der blandt andet bringer gruppen forbi Tobaksgaarden den 26. april.

“Hallusignaler er en naturlig udvikling af vores udtryk – et møde mellem det levende og det maskinelle. Musikalsk har vi lagt vores skriveprocess radikalt om – en tendens der for alvor startede, da vi indspillede Superego. Vi eksperimenterer med et hav af ideer i et enkelt nummer, og vi søger at skabe noget nyt hele tiden. Vi kommer nok aldrig til at slippe de psykedeliske rødder helt, men det skal jo ikke været noget, der låser os fast.”

Sådan udtaler frontmand Lau I.V. Pedersen om tilblivelsen af deres nye nummer ‘Hallusignaler’, hvilket er det første musikalske udspil fra Fribytterdrømme i 2018. Det er samtidig første udgivelse siden udgivelsen af deres andet album ‘Superego’, der udkom i april sidste år – et udspil, der for alvor blev et vendepunkt for den danske gruppe.

STJERNEREGN
Et væld af danske musikmedier og dagblade dryssede nemlig stjerneregn ud over albummet, der blev hyldet for dets sprudlende udtryk, hvor teknoprogrammering gik hånd i hånd med skramlet guitarsmadder. ‘Superego’ udkom på Tabu Record, og noget tydede på, at gruppen havde fundet sit eget ståsted med Rune Rask som kyndig medproducer på albummet, og Emil ‘Orgie-E’ Simonsen som mentor.

Med deres nye udspil markerer Fribytterdrømme på ny deres eklektiske tilgang til de psykedeliske virkemidler, der her er tilført en vital indsprøjtning af Madchester referencer med associationer til navne som Primal Scream og Happy Mondays. ‘Hallusignaler’ er en narkotiseret trancehymne, hvor Lau I.V Pedersen messer med sin karakterisktiske vokale vrængen over et gyngende bagtæppe af bas og trippende perkussion.

Sangen byder også på gæstevisit fra Rasmus Yde (Fugleflugten), der dermed er den første featuring på en Fribytterdrømme produktion. Pedersen fortæller om mødet med Yde:

“Vi blev fans af Fugleflugten, da de spillede support på vores efterårstour. Vi klikkede også personligt, så der gik ikke lang tid før Rasmus og jeg havde aftalt en skrivesession en lørdag i november. Vi endte med at drikke os afsindigt fulde mens vi præsenterede ideer for hinanden, og ind i mellem skrev Rasmus et par linjer ned, som vi kunne flette sammen med min originale tekst. Så tog fanden ved os og vi smuttede i byen til kl. 5 om morgenen, hvor Rasmus endte op med at sove på gulvet hjemme hos mig. Næste morgen skulle vi i studiet, og der stod vi tidligt søndag morgen med livet hængende ud af hoved og indspillede vokalerne.”

Fribytterdrømme er netop hjemvendt fra den norske branchefestival by:Larm, hvor de spillede to koncerter.

GULDIMUND
På Tobaksgaarden 26. april vil det være den lokale GULDIMUND som spiller support til Fribytterdrømme.
Han har gået 7 år på musikkonservatoriet, er medlem af det himmelstormende Blaue Blume, er tidligere medskaber af drengeromantik i Tårn og har over et halvt hundrede internationale koncerter med det hedengange psychrock-band e Wands og godt 18 år på pulpiturerne i Folkekirken på sit CV.

Og med den anmelderoste, eklektiske odyssé af et debutalbum ‘Så er det vel bare det …?’ fra 2017 på samvittigheden og sin første digtsamling på vej har den 27-årige sangskriver, bassist og familiefar, Asger Nordtorp Pedersen a.k.a. Guldimund markeret sig tydeligt, som en kunstner, man ikke kan sætte i bås.

Billetter til koncerten kan købes på Tobaksgaarden hjemmeside www.tobaksgaarden.dk

Tobaksgaarden: FRIBYTTERDRØMME

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce