Traditionen tro tog 3.a på Strandmølleskolen i Assens i sidste uge på en tidsrejse tilbage i tiden.
Målet for de 20 strandmølleelever var at leve i jernalderen og erhverve sig ny viden om denne historiske periode. Derfor gik turen til Jernalderlandsbyen i Næsby i Odense, hvor børnene kunne lære om emnet gennem alle deres sanser.

Børnene har på skift besøgt tre forskellige jernalderhuse i den primitive by, hvor de skulle lære om hhv. madlavning, beklædning og smedning af våben og redskaber.

”Nu ved vi jo en masse om jernalderen – og vi har ikke engang åbnet en bog herude…!” jublede en af børnene under den fælles evaluering.

”Men vi har oplevet det hele mere med kroppen – vi kunne jo aldrig føle, hvordan det var at plukke brændenælder, og hvor lang tid det tog at smede en kniv, hvis vi skulle læse det i bøgerne…” konkluderede en anden elev.

Der er ingen tvivl om, at børnene i 3.a har lært om hverdagslivet i jernalderen med alle sanser. ”…Man lærer ved at gøre det…” – og det fik 3.a på Strandmølleskolen bekræftet på deres lejrtur i sidste uge.
  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet