Det var Palle Mikkelborg Trio som i november 2004 spillede til indvielsen af Tobaksgaarden - hvor han til lejligheden havde komponeret en parafrase og lyd-collage over Jacob Gade's Tango Jalousie.

Lørdag den 22. april kommer Mikkelborg igen til Tobaksgaarden med et nyt og yderst fascinerende projekt: En eksklusiv trio i en klasse for sig, bestående af pianisten Carsten Dahl, harpisten Helen Davies og selvfølgelig trompetisten Palle Mikkelborg. Udgangspunktet for koncerten er en fascinerende musikalsk rejse, hvor destinationen med vilje er ukendt – men som altid bringer lytteren de bedste steder hen.

Palle Mikkelborg er en visionær dansk musiker med et internationalt ry. Hans arbejde har bragt ham i kontakt med ledende musikere indenfor den kontemporære musik. Da Miles Davis i 1984 kom til København for at modtage den prestigefyldte Sonning Musikpris, blev Palle Mikkelborg bestilt til at komponere et værk tilegnet Miles Davis. Titlen blev AURA. Det senere album ”AURA” modtog to Grammy priser i 1991. Hans album ”Anything but Grey” blev kåret til bedste jazz-album i Danmark 1992. Mikkelborg modtog Nordisk Råds Musikpris i 2001. Udnævnt til HCA-ambassadør i januar 2005.

Palle Mikkelborgs originale tænkemåde har ledt til kompositioner med en ofte usædvanlig brug af musikere på tværs af alle genrebegreber, og hans koncert-soundscapes er præget af interessen for den spirituelle side af livet.

Denne tilgang karakteriserer også hans arbejde med harpisten Helen Davies, der stammer fra Wales og gennem flere år har spillet med Mikkelborg, bl.a. i Palle Mikkelborg Group. Hendes rødder farver også musikken, idet der flettes elementer af gammel keltisk musik ind i de lyriske vandringer.

Carsten Dahl fuldender på smukkeste vis trioen med sit spil, der ligeledes formår at forbinde jazzens frie sprog med en spirituel søgen.

  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet