JANE & SHANE TIL ASSENS

”De kan forvandle tumulten til jubelsang og rørende poesi. Det fine gamle, men vanskelige håndværk kan de til perfektion” - Niels Hausgaard
Foto: Lasse Tajmer

JANE & SHANE TIL ASSENS

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jane Clark & Shane Donnelly har i 10 år spillet på stort set alle danske scener – fra klubber, kirker og forsamlingshuse til festivaler og store koncertsale som f.eks. Århus Musikhus. Lørdag aften spiller de på Tobaksgaarden i Assens.

I november 2010 udsendte Jane & Shane deres tredje fælles album “Smile”, som de indspillede med band, dels på koncerter og dels live i studiet. Udgivelsen blev fulgt op med en turné med samme band, som de jævnligt arbejder sammen med. I 2011 vil de koncentrere sig om at turnere som duo.

”Den smilende duo” – som en anmelder skrev for nylig.

Og de to er meget smilende og udstråler en sjælden varme og glæde, når de går på scenen. Niels Hausgaard har udtrykt det så godt: ”De kan forvandle tumulten til jubelsang og rørende poesi. Det fine gamle, men vanskelige håndværk kan de til perfektion”.

En anmelder har udtrykt Jane & Shanes show således: ”Musik med indbygget hygge”.

Det er et citat, som de er glade for, fordi det på så enkel en måde siger noget meget essentielt om de to og deres musikalske udtryk.

Men mens deres force bestemt er den smittende spilleglæde, nærvær og nærkontakt med publikum, så er det i allerhøjeste grad deres musik, der tæller. Violinisten Jane Clark & guitaristen og sangeren Shane Donnelly er ægte spillemænd og underholdere. Deres musikalske rødder er solidt forankret i den britiske og irske folkemusik, men de formår samtidig at bevæge sig elegant rundt i mange andre genrer. De mestrer at fortælle den gode historie og skifte uhindret mellem folkemusik, det klassiske og swing. En stor del af musikken er egne kompositioner – der dog hurtigt føles som gammelkendt stof.

Deres første møde med Niels Hausgaard i 2003 førte til TV-optræden i hans show flere gange, og et stort publikum fik hurtigt øje på de talentfulde og sprudlende musikanter. Det gav et ekstra skub på karrieren, hvor de også har spillet support for så forskellige kunstnere som skotske Runrig, TV2, Allan Olsen og Lars Lilholt, ligesom de ved flere lejligheder har spillet med irske The Dubliners. Dette gamle, berømte bandshøjtrespekterede fiddler, John Sheahan, har beskrevet dem så storladent som dette:

”De ikke bare skinner. De glimter og glitrer på deres egen stjernehimmel”.

Selv siger de beskedent, at

”vi er så heldige, at vores hobby er vores arbejde, og at vi kan leve af det”.

Der er dog intet hobbyagtigt over deres koncerter. Derimod er professionalisme et vigtigt nøgleord for denne duo, der har skabt sig en fin karriere i Danmark, og som nu så småt desuden vil udforske nye markeder som f.eks. Norge og Tyskland.

En af de største oplevelser var at blive udvalgt til i august 2009 at spille for næsten 30.000 mennesker på de to Ledreborg Slotskoncerter sammen med DR UnderholdningsOrkestret. Denne koncert har været vist på DR1, ligesom den har været sendt og genudsendt på P4. Flere koncerter i Grønland i forbindelse med selvstyret og nationaldagen i 2009 og 2010 har været andre højdepunkter.

Lørdag 21. maj 2011 kl. 21

Tobaksgaarden, Jacob Gade Salen

Entrè: 160,-/110,- (medlemmer)

Billet: www.tobaksgaarden.dk

JANE & SHANE TIL ASSENS

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce