"Goebbels time" på Vestfyns Gymnasium


"Goebbels time" på Vestfyns Gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I denne uge opførte Ina-Miriam Rosenbaum fra Folketeatret ”Goebbels time” på Vestfyns Gymnasium. Stykket er en særlig ungdomsversion af Rhea Lemans "Hitler on the Roof", som indbragte Ina-Miriam Rosenbaum en Reumertpris for den fremragende præstation som Dr. Goebbels.
I den tragiske komedie befinder vi os i 2013. Her sidder Goebbels stadig i sin sønderbombede førerbunker og sender propaganda ud til hele verden. Ligesom ungdommen blev brugt i Hitlerjugend, hvor man arbejdede på at omvende det tyske folk til nazister gennem kultur- og værdikamp, giver Goebbels nutidens publikum en indføring i "The Knowhow of Dr. Goebbels" - i håb om at gentage succesen fra storhedstiden.
I bogstaveligste forstand arbejder Dr. Goebbels under forestillingen med sit publikum på at forblænde og manipulere især ungdommen – snigende, brølende, kommanderende bevægede Ina-Miriam Rosenbaum sig ned blandt eleverne for at få dem med på sin idé. Det var gysende livagtigt.
Efter forestillingen havde elever mulighed for at stille spørgsmål til Ina-Miriam Rosenbaum, som bl.a. kunne fortælle, at rollen fysisk og psykisk er meget krævende. Der er meget humor i stykket – det skal der være for at holde det ud –men stykkets alvorlige budskab er selvfølgelig, om Goebbels er i stand til at få de unge med. Det skal ikke røbes her, men stykkets meget intense stemning var i høj grad med til at tydeliggøre diktaturets kynisme og udstødelse af dem, der er anderledes.
Det vellykkede arrangement var kommet i stand i samarbejde med Vestfyns Teaterforening

"Goebbels time" på Vestfyns Gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce