I denne uge opførte Ina-Miriam Rosenbaum fra Folketeatret ”Goebbels time” på Vestfyns Gymnasium. Stykket er en særlig ungdomsversion af Rhea Lemans "Hitler on the Roof", som indbragte Ina-Miriam Rosenbaum en Reumertpris for den fremragende præstation som Dr. Goebbels.
I den tragiske komedie befinder vi os i 2013. Her sidder Goebbels stadig i sin sønderbombede førerbunker og sender propaganda ud til hele verden. Ligesom ungdommen blev brugt i Hitlerjugend, hvor man arbejdede på at omvende det tyske folk til nazister gennem kultur- og værdikamp, giver Goebbels nutidens publikum en indføring i "The Knowhow of Dr. Goebbels" - i håb om at gentage succesen fra storhedstiden.
I bogstaveligste forstand arbejder Dr. Goebbels under forestillingen med sit publikum på at forblænde og manipulere især ungdommen – snigende, brølende, kommanderende bevægede Ina-Miriam Rosenbaum sig ned blandt eleverne for at få dem med på sin idé. Det var gysende livagtigt.
Efter forestillingen havde elever mulighed for at stille spørgsmål til Ina-Miriam Rosenbaum, som bl.a. kunne fortælle, at rollen fysisk og psykisk er meget krævende. Der er meget humor i stykket – det skal der være for at holde det ud –men stykkets alvorlige budskab er selvfølgelig, om Goebbels er i stand til at få de unge med. Det skal ikke røbes her, men stykkets meget intense stemning var i høj grad med til at tydeliggøre diktaturets kynisme og udstødelse af dem, der er anderledes.
Det vellykkede arrangement var kommet i stand i samarbejde med Vestfyns Teaterforening

  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet