En ny og mere fokuseret Mads Langer i Assens

Mads Langer med sange om forliste relationer og drømme spiller på Tobaksgaarden lørdag den 26. februar.

En ny og mere fokuseret Mads Langer i Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny Mads Langer med sange om forliste relationer, isolation, drømme versus virkelighed og om jydens barndom spiller på Tobaksgaarden lørdag den 26. februar.

Mads Langer lå i jacuzzien på sit hotelværelse og poppede den champagne, som et stort pladeselskab havde budt ham velkommen med ved ankomsten til New York. Verden skulle til at lægge sig for hans fødder, men han kunne ikke nyde det, dengang i efteråret 2006. I stedet følte han sig ensom og længtes hjem til drengene, der sad og så Champions League-fodbold på den lokale Vesterbro-bodega.

”Det var røv ufedt. Jeg var kommet meget langt væk fra mit udgangspunkt som musiker, og livet som rockstjerne in spe var svært at kapere, når jeg I virkeligheden følte mig som en bonderøv fra Skive,” forklarer den i dag 25-årige musiker.

Han var blevet udråbt til det store danske håb, men succesen blev nu knap så voldsom som spået. Førstesinglen ’Breaking News’ hittede på radiobølgerne, men nummeret præsenterede også Mads Langer som noget andet, end han i virkeligheden var. I musikvideoen optrådte han som en rockstjerne med attituder og solbriller på – også når solen ikke skinnede:

”Derfra gik det stille og roligt skævt. Jeg blev forstyrret af al snakken om mig som det næste store navn, og jeg kom til at fokusere på målet i stedet for processen.”

Mads Langer besluttede sig for at begynde helt forfra som musiker, og for at glemme alt om rockstjerne-attituderne drog han i foråret 2007 på en lang turné med et Krakkort og sin guitar til landets efter- og højskole, hvor han spillede mere end 60 akustiske koncerter. Her optrådte han mod benzinpenge til det ringvrag af en sølvgrå Volkswagon Polo fra 1987, som han havde overtaget fra en kammerat. Undervejs solgte han omtrent lige så mange eksemplarer af debutalbummet, som musikbutikkerne havde haft held med et år tidligere.

”Det var det helt rigtige at gøre. Ude på skolerne fik jeg en bekræftelse, som var ægte, og jeg genvandt troen på, at jeg kan noget særligt, når jeg spiller for andre. Det er den følelse, som jeg har taget med mig i de nye sange,” fortæller Mads Langer, der også har haft gode erfaringer med den ep, han udsendte for et år siden.

”Mit indtryk er, at mange mennesker har lyttet til EP´en og har fået mod på at høre mere til mig efter at jeg har turdet være mere nøgen i mit udtryk,” fortæller sanger-sangskriveren fra Skive, der også har udvidet sit publikum efter at have været kapelmester og komponist på stykket ’Hedvig & The Angry Inch’, som Nørrebro Teater opførte i 2008.

Nu er han parat med sit andet album, der bare bærer hans navn. Forklaringen er simpel. Mads Langer vil skære ind til benet af, hvem han er. Det er lykkedes, hvis han selv skal sige det. Da han først fik sangskriverlysten og humøret tilbage, kom der da også fart på.

”Da min første plade udkom, havde jeg måske skrevet 20-30 sange i hele mit liv. Denne gang har jeg kunnet vælge imellem 90-100 stykker,” fortæller Mads Langer, der har eksperimenteret en del med forskellige genrer undervejs i skriveprocessen:

”Jeg har skrevet i alle mulige mærkelige retninger. Mange af dem var sange, som kun jeg selv forstod. Jeg har skrevet alt mellem punk og jazz, og jeg synes, jeg sidder tilbage med et skarpere blik for den velfungerende og nærværende sang.”

Mads Langer anser selv sit nye album som en dannelsesrejse, han var nødt til at tage efter ’Attention Please’:

”Før kunne jeg finde på at skrive pseudopolitiske sange, mens jeg nu arbejder mere med det helt jordnære. Jeg har haft behov for at pille mig ned fra det podium med solbrillerne, og det er lykkedes,” fortæller eksiljyden, der endte med at sammensætte en homogen plade med masser af klaver, akustisk guitar og hans egen markante vokal.

”Du kan finde mange forskellige sindsstemninger, men der går også en rød tråd igennem materialet,” mener Mads Langer.

Sted: Tobaksgaarden

Dato: 26-02-2010

Tid: Kl. 21

Billet: 64 71 20 31

Entrè: Kr. 130,- / 90,- (medlemmer)

Link: http://www.tobaksgaarden.dk

En ny og mere fokuseret Mads Langer i Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce