Django Reinhardt 100 år – fejres i Assens!

Django Reinhardt 100 år -

Django Reinhardt 100 år – fejres i Assens!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 23. januar 2010 er det 100 år siden, at en af jazzens største musikere Django Reinhardt blev født. Dette fejres naturligvis storstilet i både Frankrig og Belgien - og selv om der ikke er mange musikere eller koncertarrangører i Danmark som har bemærket denne mærkedag (udover DR Big Band) vil Tobaksgaarden ikke undlade at markere dagen med masser af Django's musik. Det gøres med en storstilet koncert på selve fødselsdagen lørdag 23. januar med bl.a en af verdens førende jazzguitarister Robin Nolan. Men allerede fredag aften indledes med Jam Session i Django Reinhardts ånd - og søndag afrundes med tømmermandsjazz!

Jean "Django" Reinhardt var en af de største og første fremtrædende europæiske jazzmusikere, som forbliver berømt p.g.a. sin nyskabende og karakteristiske spillestil.

Han blev født i Belgien som sigøjner med ungarske rødder Han tilbragte det meste af sin barndom i sigøjnerbeboelser i nærheden af Paris med at spille banjo, guitar og violin fra en tidlig alder og professionelt i Paris.

I 1928 blev han såret i en brand i den vogn han sov i og mistede en del af førligheden i venstre hånd, og lægerne mente ikke at Django ville kunne komme til at spille musik igen. Hans bror Joseph Reinhardt, som selv var en dygtig guitarist, købte en ny guitar til Django et års tid senere, og Django lærte at spille igen, selvom hans lillefinger og ringfinger på venstre hånd var så skadet at han stort set måtte nøjes med at bruge to fingre på venstre hånd til at spille med.

Quintette du Hot Club de France

I 1934 dannede Django Quintette du Hot Club de France med violinisten Stephane Grapelli, Joseph Reinhardt og Roger Chaput på guitar og Louis Vola på bas. Quintette du Hot Club de France var en af få kendte jazzbands som udelukkende spillede på strenginstrumenter. Sammen med bl.a. Coleman Hawkins og Benny Carter spillede han i Paris i 1935 og på en efterfølgende turne i Europa.

Blandt hans kendteste kompositioner er Nuages fra 1940 og Djangology. Django satte pris på amerikanske jazzmusikere som Charlie Parker og Dizzy Gillespie på et tidligt tidspunkt. Efter krigen rejste Django til USA på turne, og spillede som gæstesolist med Duke Ellingtons orkester i Carnegie Hall et par gange. Django vendte tilbage til Frankrig og spillede med bl.a. Stephane Grapelli. Han spillede af og til elektrisk guitar, men foretrak at spille på en akustisk Selmer guitar.

I 1951 gik Django på pension i Samois-sur-Seine i Frankrig i nærheden af Fontainebleau. Der boede han indtil 16. maj 1953 da han døde uden for sit hus af en hjerneblødning.

Django udviklede sin egen stilart på guitar, den såkaldte Jazz Manouche, og han blev en inspiration for mange senere guitarister. Han mødte Savitry og Delaunay, som gav ham adgang til jazzscenerne i Paris.

Lørdag aften kl. 21 markeres 100-års dagen på Tobaksgaarden med et super hold af fremragende musikere der alle dyrker, lever og ånder for Django's musik og spillestil:

Robin Nolan Trio Django musik i verdensklasse

Gustav Lundgren Super stjernemusiker

Danish Django Djam Jam session hvor alle er velkomne til at deltage

Jazzens.dk Swing

Dato: 23. januar kl. 21

Billet: 64 71 20 31

Entrè: Kr. 160,- / 100,- (medlemmer)

Køb billet online på: www.tobaksgaardem.dk

På dette link www.tobaksgaarden.dk/default.asp?Kategori=68&Valg=202&Artikelnr=1371 kan du:

* Se video hvor Django Reinhardt spiller med bl.a. Stephane Grapelli:

* Downloade musik med Django Reinhardt

* Læse uddrag er Jens Fuglsang Nielsen's speciale: Django Reinhardt - sigøjnerguitaristens rejse fra Musette til Swing og Bebop

* Købe noder og bøger med Django Reinhardt

* Læse om DR Big Band's koncert i Studie 2, 22. januar 2010

Robin Nolan

Født i Vietnam i 1968 i en musikerfamilie lige ind i livet blandt rejsende musikere. Allerede som 6-årig, begyndte Robin at spille guitar, en rejse, gennem Blues, Rock og Jazz, til hans kærlighed for Django Reinhardts musik. Robin flyttede til Amsterdam i 1992, og her Robin Nolan etablerede sig som en forfriskende ny aktør på jazzscenen. I løbet af de næste par år fik Robin succes og berømmelse, ikke blot på jazzscenerne, men også i Rock og Pop verdenen.

Robin Nolan Trio blev dannet i 1996 og gennem omfattende turnéer, internationalt aner-

kendt som en af Gypsy Jazzens toporkestre. Robin Nolan har etableret sig som en af verdens førende jazzguitarister og har samtidig skabt sin egen unikke stil. Han er blevet varmt rost af musikalske ikoner som Bill Wyman, Willie Nelson og George Harrison. Sidstnævnte inviterede ved flere lejligheder Robin til at spille ved private selskaber. Det er hans originalitet, kompositoriske

flair, som skiller Robin fra resten.

Gustav Lundgren

Gustav Lundgren er en af Sveriges førende jazzguitarister. Han blev født i Stockholm i 1980, begyndte på guitaren i 12 års-alderen. Gustav har studeret musik i Stockholm, Bollnäs og Svalöv 1996-2000. Han blev engageret på klubber i Stockholmsområdet allerede som 16-årig, og var som 19-årig på sin første store turné med egen trio i udlandet. Gustav Lundgren har 2000-2009 turnerat i b la Japan, USA, England, Frankrig, Syrien, Turkiet, Scotland, Slovakien, Spanien, Sverige, Danmark, Norge og Finland, medvirket på mere end 40 CDer, samarbejdet med b la: Linda Sundblad, Salem AlFakir, Bernt Rosengren, Maia Hirasawa, Jonas Kullhammar , Frank Ådal, Wille Crafoord, Lars Erstrand, September, Jimmy Rosenberg, Kleerup, Jan Allan, Lisa Nilsson og Lelo Nika.

Gustav Lundgren er kendt fra såvel Jazz som Gypsy-swing og House scenerne. Gustav har medvirket i TV og radio i mange lande b la USA, og skrevet og indspillet musik til blandt andre MTV og TV4.
En af verdens førende jazzguitarister, Robin Nolan spiller på Tobaksgaarden i Assens
En af verdens førende jazzguitarister, Robin Nolan spiller på Tobaksgaarden i Assens
Gustav Lundgren er en af Sveriges førende jazzguitarister.
Gustav Lundgren er en af Sveriges førende jazzguitarister.

Django Reinhardt 100 år – fejres i Assens!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce