Et underholdende foredrag med Peter AG der fortæller om livsmod, livskvalitet og det sansende menneske. Det sker mandag den 22. februar i Assens. Her besøger sangeren, sangskriver og gennem 30 år frontfigur i rockgruppen GNAGS, nemlig Tobaksgaarden.
I foredraget ” Det sansende menneske” tager Peter udgangspunkt i det postulat, at færre og færre har sig selv med i det, de foretager sig. Vi opdrages så at sige til systematisk at sælge ud af os selv – hele den sanselige tilstedeværelse, ikke se, ikke høre, ikke dufte, ikke røre. Og når vi mister de sanselige dimensioner, mister vi følsomheden og evnen til at opleve sammenhænge og samhørighed – også med naturen. Om den kunstneriske dimension og kunsten som en måde at lære sig selv at kende på. Om kunsten som udtryk for den glædelige harmoni mellem ånd og krop. Om oplevelsen af kunsten som det væsentlige.

Må man være den man er? Skal det f.eks. være tilladt at blive født med blomkålsører? Det er her kunsten kommer ind i billedet. Som en måde at lære sig selv at kende på. Hvis man vel at bemærke tør slippe forestillingen om kunsten som noget, man først og fremmest skal forstå. Kunst skal først og fremmest opleves. Forståelsen kommer i anden række.

Dato: 22-02-2010

Tid: Kl. 20

Sted: Tobaksgaarden - Kulturhuset i Assens

Billet: 64 71 20 31

Entrè: Kr. 150,- / 100,- (medlemmer)
  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet