HYBRID KLANG er et nyskrevet korværk af og med sangerinden Cæcilie Norby, Det Unge VokalEnsemble og et orkester bestående af 14 musikere under ledelse af Andreas Vetö.

Koncerten bliver kun afholdt ganske få udvalgte steder i landet – men det er lykkedes Tobaksgaarden i Assens at få en aftale om en koncert søndag den 12. november. Det bliver således den eneste koncert på Fyn.

Værket HYBRID KLAN er en kalejdoskopisk hyldest til diversiteten i unge mennesker – om evnen til at bruge hinanden og finde styrke sammen. Oratoriets satser afspejler i tekst (dansk, engelsk, latin og italiensk) og i klang-universer forskellige unge menneskers sindstilstande fra glæde og ro til desperate uigennemtænkte handlinger. Fra individuel tvivl og ensom ørkenvandring til fællesskab og nye uanede muligheder. Et musikalsk møde mellem det stramt forudbestemte og det improviserede.

OM DE MEDVIRKENDE
Cæcilie Norby blev i 2010, som kun en håndfuld andre kunstnere er blevet det her i landet, begavet med den prestigefyldte IFPI Æresgrammy. Én af begrundelserne var hendes evner til naturligt og begavet at navigere mellem musikalske genre. En foreløbigt 35 års international karriere og dermed rejser igennem næsten alle landskaber af den rytmiske musik – godt blandet med hendes store kærlighed for både ældre og nyere klassisk musik – afspejler HYBRID KLANG hendes grundige kendskab til musikkens mange facetterede farver og virkemidler. Cæcilie vil være solist på denne koncert.

Det Unge VokalEnsemble (DUVE) er et markant fællesskab af unge sangere, der brænder for at frembringe vokalmusik på et højt kunstnerisk niveau. Ensemblet beskæftiger sig med et alsidigt og omfattende repertoire fra barokkens vokalpolyfoni over tysk romantik til samtidens moderne kormusik. Ambitionen er at skabe et intenst musikalsk nærvær som fælles klangbund for stærke, betydningsfulde oplevelser, der vækker genklang hos såvel publikum som den enkelte sanger. Ensemblet blev grundlagt i 2009 af Kristine og Jakob Vad, og har siden da indtaget en stærk position i det københavnske musikliv. I 2011 overtog Poul Emborg den kunstneriske ledelse og førte ensemblet frem til dets nuværende form.

Orkestret består af 14 musikere fra bl.a. DR Big Bandet, Danmarks Underholdningsorkester m.fl. Et møde mellem de rytmiske blæsere, rytmegruppen og klassiske strygere åbner for en ny palet af klangfarver. Orkestret består bl.a. af Peter Fuglsang, Pernille Bévort, Steen Nikolaj Hansen, Søren Bébe, Kaspar Vadsholt og Christine Enevold.

Dirigenten Andreas Vetö har igennem årene arbejdet med især crossover- og populærmusikken, musicals samt big band genren. I 2011 stiftede han sit eget orkester – Det Ny Big Band – og har siden 2011 være tilknyttet Danmarks Tekniske Universitet som Kunstnerisk Konsulent. Han er særdeles aktiv som både producent og kunstnerisk iværksætter. I efteråret 2017 dirigerer Andreas bl.a. DR Big Bandet og Odense Symfoniorkester. Andreas Vetö tiltrådte foråret 2017 som direktør for Danmarks Underholdningsorkester.

Dette unikke og omfattende projekt er økonomisk støttet Agustinus Fonden, Oticon Fonden, Dansk Musikerforbund, Danish Conducter Association og Statens Kunstfond.

Koncerten afholdes i Vor Frue Kirke - Assens søndag den 12. november.
Billetsalget begynder 16. august og kan købes via hjemmeside www.tobaksgaarden.dk eller bestilles på telefon 64 71 20 31

  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet