Assens: KRISTI HIMMELFART PÅ TOBAKSGAARDEN

Maleri af kunstneren Mette Melander kan opleves på den ny udstilling i Tobaksgaarden 5. maj - 3. juni 2018.

Assens: KRISTI HIMMELFART PÅ TOBAKSGAARDEN

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagene omkring Kristi Himmelfartsdag byder på masser af gode oplevelser. Det hele begynder onsdag den 9. maj hvor der afholdes Assens Kulturnat og Open by Night i Assens by.

En kulturnat i Assens er et nyt og kærkomment tiltag og betyder, at det ikke kun er Østergades butikker, der holder åbent frem til klokken 22. Både Assens Bibliotek og Vestfyns Teaterforening flytter for nogle timer ind i midtbyden, ligesom der vil være åbent i Toldstrups Hus, diskofest for børn i Arena Assens og rundvisninger på Rådhuset.

På Tobaksgarden vil den ny udstilling ”Galleri Korinth i Tobaksgaarden” have åbent frem til kl. 22. Der er tale om en udstilling med masser af moderne samtidskunst, farvestrålende, ekspressionistisk, surrealistisk, abstrakt og figurativt maleri, skulpturer og grafik. Udstillingen omfatter værker af bl.a. Mette Melander, David Fox, Tina Thorborg, Per Just, Karen Madsen, Jens Ramsing, Nancy Bech og Frank Fenriz. Læs mere: https://tobaksgaarden.dk/kunstudstilling/

I Cafe Tobaksgaarden spiller ”Two Men and a Dog” kl. 19-21. Duoen som består af Erik Ørts og Rupert Dale spiller Folk/Blues med rødder i den engelske Singer/Songwriter tradition.

Erik Ørts vokal, guitar, mandolin og spiller i flere forskellige Rock og Blues konstellationer i Danmark og er meget inspireret af diverse country blues musikere bl.a. Chet Atkins, JJ Cale og Albert Lee mm. Rupert Dale vokal, guitar og harmonika er inspireret af mange Amerikanske folkemusikere B.la. Woody Guthrie, Bob Dylan.

I Tobaksgaardens biograf spiller den norske prisbelønnet thriller ”Den 12. mand”. Tolv sabotører på en fiskerbåd bliver opdaget af tyske soldater. Elleve mænd bliver tortureret og dræbt, kun den tolvte mand er i stand til at undslippe. Skudt i foden, gennemblødt og med få hundrede meters forspring flygter Jan Baalsrud ud i den nådesløse nordnorske vinter med Gestapo i hælene - helt uvidende om, at hans ukuelige vilje til at overleve snart vil gøre ham til et symbol på den norske modstandsbevægelse. Et symbol de mennesker, han møder, er villige til at dø for.
Jan Baalsruds to-måneders flugt betragtes stadig som en af de mest utrolige overlevelseshistorier fra anden verdenskrig. Læs mere og se trailer: https://tobaksgaarden.dk/f/

GENNEM ILD OG JERN
Tobaksgaarden og Galleri Korinth inviterer til bog-release fredag den 11. maj kl. 19 på en ny bog om billedhuggeren Frank Fenriz ”Jernsprog” - en stor del af de skulpturer der er med i bogen kan ses på udstillingen i Tobaksgaarden. Det vil være muligt at købe bogen og få den signeret af Frank.

Alle Frank Fenriz' skulpturer fremstår som et udsagn på hvad det vil sige at være menneske, de er et svar eller overvejelser over det at være menneske. Mennesker står dagligt overfor nogle valg, som afstedkommer en række uoverskuelige konsekvenser. Derfor fremstår de ofte groteske for beskueren, hvad er det egentlig figuren gør? Og hvorfor fremstiller frank Fenriz vores kampe og svære valg på en måde så vi alligevel trækker på smilebåndet?

Vores liv, sameksistens og kommunikation udvikles gennem sprogets betydninger og tegn. Tegn udvikles gennem form, og form kommer fra materialet. Hvis materialet er jern, hvordan er så sproget? Frank Fenriz bøjer og blødgør jernet hårde struktur, så sproget fremstår som et klart billedsprog. Alle er velkommen og der bydes på et glas vin eller en kop kaffe.

TOBAKSGAARDENS HUSORKESTER
Efter flere succesfulde koncerter i sommeren 2017 og en stor festkoncert med talentfulde gæstestjerner, er trioen New Organ Trio nu klar til at tage hul på sommeren 2018 – og det starter med denne frokostkoncert lørdag den 12. maj kl. 12.

Henrik Sørensen, Anders Senderovitz og Casper Tovgaard Christensen udgør New Organ Trio, som er en klassisk orgeltrio med Hammondorglet som omdrejningspunkt. Sådan som det har været siden Jimmy Smith i 1956 samlede verdens første orgeltrio og dermed den elektriske jazz.

Billetpris er incl. en frokosttallerken bestående af æg og rejer eller æg og sild, 2 slags pålæg, 2 slags ost, hjemme­syltede nødder og lidt frugt. Dertil hjemmebagt rugbrød og kiks.

Billetter kan købes via Tobaksgaarden hjemmeside www.tobaksgaarden.dk

Assens: KRISTI HIMMELFART PÅ TOBAKSGAARDEN

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce