Fredag den 28. april spiller bysbarnet Asger Nordtorp Pedersen aka GULDIMUND dobbeltkoncert med BISSE på Tobaksgaarden - og der er lagt op til et brag af en aften med en åbning af sangerinden Clarissa Connelly (support).

Den 26-årige sangskriver, Guldimund, forener på overbevisende måde det personlige, det almenmenneskelige og det politiske på et fuldstændig helstøbt album, som han formår at løfte til nye højder i en fuldendt koncertoplevelse. Tekster, melodier, kompositioner, produktion, forløb, intentioner, dramaturgi – alt lykkes med en uanstrengt naturlighed, når Guldimund, der lyder det borgerlige navn Asger Nordtorp Pedersen, står på scenen sammen med sit band, der tæller folk fra Blaue Blume, Irah, Oh Land, Bisse I Got You On Tape, Den Fjerde Væg og Scarlet Pleasure.

Både Politiken, Bands of Tomorrow, Soundvenue, Tidal, P6 – BEAT og P3 – Barometeret, har fået øjnene op for det mangefacetterede talent. I første halvdel af 2017 udgiver Guldimund sit dobbelte debutalbum, kun 1 år efter, han forlod sit gamle band Tårn, hvor han ellers var forsanger, bassist og sangskriver, for at søge andre veje.

På solodebuten ‘Så er det vel bare det …?’ behandles emner som megalomani, selvdestruktive tendenser, mørke, afmagt, trøstesløshed, sortsyn, sorg, spiritualitet, medgang og optimisme.

”Sangene står enkeltvis som følelsesmæssige nedslag. Der ligger et overordnet emotionelt narrativ, som skrider kronologisk frem i forhold til min egen, lad os kalde det: ”overgang til at blive rigtig voksen”.

"Det er på mange måder et dannelses-album. Det var nødvendigt, at kunne bearbejde mine op- og nedture kunstnerisk, men det var også bare en enormt sprudlende proces, der bestod af mange måneders grundigt sangskriverarbejde, hvor jeg forsøgte både at gå ned i de mindste detaljer og stavelser, samtidig med at jeg forholdt mig til de overordnede linjer og sangenes indbyrdes samspil. Efterfølgende blev sangene vakt til live i løbet af bare én enkelt vanvittig uge i studiet” - fortæller Asger Nordtorp Pedersen. Med inspiration fra forrige århundredes store romaner, som blev udgivet del for del i datidens tidsskrifter, udgives værket som føljeton.

Der udkommer således en ny sang hver anden uge fra december (2016) til juni. Ud af de 10 sange der er udkommet indtil videre har 3 allerede indfundet sig på Soundvenues ‘Ugens Top Tracks’-liste, 2 på Barometerlisten og 1 på streamingtjenesten Tidals liste over danske artister, man bør holde øje med i 2017.

BISSE OM GULDIMUND
"Jeg kender ham bedst gennem Tårn og glæder mig meget til at høre hans nye numre på Tobaksgaarden.

Jeg oplever ham som meget følsom. Han har en smuk stemme og er meget melodisk og musikalsk. Det gør ham bedre til popmusik end mig, jeg er ikke så god til melodier og hooks.

Men der er bestemt ligheder - udover vores afblegede hår. Vi synger begge på dansk og skriver begge den mere kantede lyrik, som ikke er bundet så strengt op med oneliners og omkvæd, men er mere fortællende og omsiggribende."

GULDIMUND OM BISSE
"Jeg kan godt lide uforudsigeligheden i hans tekstunivers. Han har gjort det muligt for sig selv at synge om alt. Der er ingen emner, han er begrænset til, og der er ingen ord, han ikke kan få til at lyde som poesi.
Jeg tror, vores musik vil passe godt sammen til dobbeltkoncerten. På en eller anden måde er vi rundet af nogle af de samme ting. Jeg fornemmer, at vi begge arbejder på at bruge konkrete beskrivelser i vores tekster og spice dem op til noget poetisk på en lidt skæv måde, men med et meget naturligt og indforstået forhold til det danske sprog med masser af referencer til vores sproglige rødder og det, der rører sig aktuelt.

Til gengæld er der stor forskel på udtrykket. Bisse er en meget, meget ekspressiv, næsten punket performer. Mit udtryk er bestemt ikke introvert, men det er mere møntet på musikken og mindre på mig som frontfigur."

DOBBELTKONCERT MED BISSE + GULDIMUND
SUPPORT: Clarissa Connelly
TID & STED: Tobaksgaarden fredag 28. april kl. 21
BILLETSALG: www.tobaksgaarden.dk

  • BAGLANDET

BAGLANDET

Baglandet er Fyens Stiftstidendes læsernetværk, hvor læserne selv kan skrive holdninger, historier og meget mere fra deres hverdag direkte på Fyens.dk.

Indlæg fra Baglandet er altid og entydigt udtryk for skribentens egen holdning og er ikke læst eller redigeret af redaktionen.

Vil du gerne være en del af Baglandet? Læs mere på fyens.dk/baglandet