Fynsk nedtur ved Denmark Open: Farvel, Viktor

Viktor Axelsen havde store problemer med sin serv i danskeropgøret. Og så havde fynboen i perioder store problemer med at finde både linjer og net. Foto: Michael Bager

Fynsk nedtur ved Denmark Open: Farvel, Viktor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viktor Axelsen kunne ikke serve i danskeropgøret mod Anders Antonsen, og så røg eksverdensmesteren ud af Denmark Open med et brag allerede i anden runde.

Badminton: En fyldt Odense Idrætshal kunne næsten ikke tro det. Da den lokale helt, eksverdensmesteren Viktor Axelsen, bagud 19-20 leverede endnu en dårlig serv, huggede det nye rød-hvide stjerneskud i herresingle, Anders Antonesn - to år yngre end Axelsen - til som en giftslange og lukkede opgøret.

21-10, 12-21 og 21-19 lød aarhusianerens sejrscifre på, og Viktor Axelsen var sendt kontant ud af Denmark Open allerede i anden runde. Turneringen på hjemmebane bliver tilsyneladende aldrig Axelsens livret.

- Anders var bedst, og han fortjente at vinde. Og når man ikke kan serve ordentligt, så kan man altså ikke vinde kampe på det her niveau, konstaterede Viktor Axelsen, da han mødte pressen få minutter efter nederlaget - og tydeligvis allerede mentalt og fysisk var på vej væk fra journalisterne ivrigt efter at få fred til at bearbejde nederlaget for sig selv. Der kom dog følgende tilføjelse fra eksverdensmesteren:

- Ja, mine server var dårlige. Jeg har ingen kommentarer til, hvorfor. Men det er ærgerligt reelt at skulle tabe på "bare at sætte kampen i gang". Jeg døjer lidt med de server. Men Anders kom også aggressivt og flot ud. Der sad rigtig mange tilskuere og heppede på mig, og så ville man gerne have gjort det godt. Så selvfølgelig er jeg skuffet over, at jeg ikke kunne vinde.

Anders Antonsen forsøgte tydeligvis hele tiden at trække tempoet ud af kampen. Han var hele tiden sidst tilbage i klarposition. Det faktum irriterede tydeligvis Viktor Axelsen, der dog efter kampen konstaterede over for Sport Fyn:

- Det er jo en del af gamet.

Anders Antonsen bekræftede over for Sport Fyn, at han benhårdt udnyttede Viktor Axelsens problemer med serven. Han sagde:

- Jeg vandt jo også matchbolden på en dårlig serv. Det må være noget mentalt hos Viktor.

Antonsen sad på første sæt, Axelsen på andet sæt, og i det tætte tredje sæt, hvor fynboen imidlertid - mentalt hårdt - hele tiden skulle kæmpe sig op, trak østjyden altså det længste strå.

En mindre massakre
Det lignede en mindre massakre på den rød-hvide badminton i torsdagens anden runde ved Denmark Open i Odense.

Kun følgende danskere er klar til fredagens kvartfinaler ved Denmark Open:

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen i mix double.

Anders Antonsen i herresingle

Line Kjærsfeldt i damesingle.
Anders Antonsen - to år yngre end Viktor Axelsen: Et nyt stjerneskud på den danske herresingle-himmel. Foto: Michael Bager
Anders Antonsen - to år yngre end Viktor Axelsen: Et nyt stjerneskud på den danske herresingle-himmel. Foto: Michael Bager

En lille motorvej mod en finale

Anders Antonsen er nummer 17 på herresinglens verdensrangliste - Viktor Axelsen er nummer tre, og fynboen var topseedet i Odense. De to danskere har mødt hinanden to gange tidligere i internationale sammenhænge, hvor det er blevet til en sejr hver. Nu har Anders Antonsen altså fat i den lange ende.

- Jeg er meget berørt over sejren. Onsdag aften gennemgik jeg alle de dueller, jeg anså for mulige, hundredvis af gange i mit hoved. Før kampen var det vel 20 procent chance til mig og 80 procent til Viktor, og alligevel vandt jeg. Den er den her slags sejre i sådan en kulisse, jeg træner for, lød det fra Anders Antonsen.

Og lige bag de skrivende journalisters pladser i Odense Idrætshal sad legenden Morten Frost, der har "opfundet" Anders Antonsen, som kommentator, og Frost endte med et stort smil på læben.

Anders Antonsen har en lille motorvej mod finalen. I kvartfinalen skal han op mod Huang Yuxiang fra Kina, der i sin andenrundekamp slog den ottendeseedede japaner, Kenta Nishimoto. Kineseren er nummer 34 på den seneste udgave af verdensranglisten, og Antonsen har tidligere slået ham.

I en eventuel semifinale lørdag gælder det Chou Tien Chen fra Hongkong - seedet fire - eller Son Wan Ho fra Japan - seedet seks.Den andenseedede japaner, Kento Momota, ligner en sikker finaledeltager i herresingle - og en skræmmende en af slagsen for enhver modstander.

Mens Axelsen og Antonsen dystede på bane 1, gjorde Momota sig kontant og hurtigt klar til kvartfinalerunden i to sæt med 21-14 og 21-13 over Avihingsanon fra Thailand.

Man kunne i øvrigt af og til se Momota skæve ind mod danskerbanen. Måske så han en mulig finalemodstander an.

Og Viktor Axelsen? Han skal forsøge at samle sig selv op ved French Open i næste uge.

Fynsk nedtur ved Denmark Open: Farvel, Viktor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce