Danmark håber på en klar Viktor Axelsen

Viktor Axelsen er Danmarks stærkeste kort til EM for blandede hold, men hans deltagelse er stadig ikke helt sikker. Arkivfoto: Michael Bager

Danmark håber på en klar Viktor Axelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viktor Axelsen er det største navn på et dansk hold, der tror på, at de kan hive deres tredje EM-titel for blandende hold hjem på hjemmebane. Spørgsmålet er, om Axelsen kommer til at spille.

BADMINTON: Danmark er i øjeblikket i gang med de allersidste forberedelser, inden EM for blandede hold bliver sat i gang onsdag i Frederiksberghallen, hvor Danmark spiller mod Frankrig.

Men et stort spørgsmål venter stadig på at blive besvaret for Danmarks vedkommende. I sidste uge blev det største navn på Danmarks holdkort, Viktor Axelsen, nødt til at melde afbud til DM med en skade.

På daværende tidspunkt sagde Axelsen blot, at han håbede på at blive klar til begyndelsen af EM, men indtil videre står det stadig usikkert hen.

Viktor Axelsen, der stammer fra Odense, er stadig med på holdkortet, og det giver holdet noget fleksibilitet i forhold til at træffe en endelig beslutning omkring hans deltagelse ved EM. Holdet kan skifte spillere ind og ud, som de lyster, igennem hele turneringen, så Viktor Axelsen kan i teorien holdes tilbage, indtil Danmark skulle komme i en eventuel semifinale eller finale, hvorefter han kan blive sat ind på holdkortet.

Om Axelsen kommer i kamp allerede onsdag vil først blive bekræftet nogle timer før kampstart onsdag klokken 18.

Viktor Axelsen er den eneste fynske spiller til EM, men Sara Thygesen og Maiken Fruergaard, der nu spiller i henholdvis Skovshoved og Solrød, har tidligere spillet i Odense.

Danmark spiller EM for blandede hold i år med håbet om at vinde turneringen for tredje gang i træk og 17. gang i alt.

EM for blandende hold bliver afholdt 13.-17. februar i Frederiksberghallerne, og de øvrige hold i Danmarks gruppe er Holland og Spanien. I den anden gruppe kan man finde England, Rusland, Irland og Tyskland.

Danmarks kampe mod Holland og Spanien bliver spillet henholdvis torsdag og fredag klokken 18. Gruppekampene sendes ikke i tv, men semifinalerne og finalerne lørdag og søndag vises på TV2 Sport.

Største badmintonnationer i Europa
Danmark er den største nation ved EM i badminton for blandede hold, der har været afholdt siden 1972.Her er et overblik over medaljevinderne gennem tiderne:

1. Danmark 24 medaljer (16 guld, 7 sølv, 1 bronze)

2. England 23 medaljer (5, 9, 9)

3. Sverige 13 medaljer (2, 4, 7)

4. Tyskland 6 medaljer (1, 1, 4)

5. Holland 4 medaljer (0, 2, 2)

Danmark håber på en klar Viktor Axelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce