Når Viktor Axelsen søndag - først på eftermiddagen - tripper ind til VM-finalen, kan han blive den først tredje dansker, der tager den glitrende titel.

Elegante Flemming Delfs sejrede i Malmø i 1977 over københavner-rivalen Svend Pri, og Peter Rasmussen gentog bedriften i 1997.

Den finale varede mere end to timer, og den kun 22-årige dansker knægtede kinesiske Sun Jun.

 I semifinalen fandt Viktor Axelsen den perfekte balance mellem det stærke netspil og de lange dueller

Fysikken og viljen bliver helt afgørende i søndagens finale. Landstræner Kenneth Jonassen kunne efter lørdagens sejr i semifinalen over kinesiske Chen Long afsløre, at fynboen var "smadret" efter fredagens hårde kamp i kvartfinalen mod den flot kæmpende taiwaneser Chou.

Viktor Axelsen valgte derfor at spille i lidt mere langsomt tempo end normalt, men det førte omvendt til mere kontrol over slagene, og Axelsen fandt hurtigt en imponerende rytme, hvor Chen Long i første sæt blev kørt godt rundt, og så snart den første modgang igen ramte kineseren i andet sæt, begyndte han at oversatse for at lede efter våben mod Axelsens høje mur.

Der har været spørgsmålstegn op til VM om Axelsens holdbarhed i turneringen på den helt lange bane. Axelsen vandt som bekendt OL-bronze forrige sommer i Rio, men efter en lang og hård vinters turneringer var silken og motivationen slidt, og den 24-årige spiller valgte at tage en pause og begynde forfra med træningen i de trygge hjemlige rammer. Men der har været et par småskader i træningslejren, og det øgede tvivlen.

Men Axelsen har tydeligvis genfundet den altafgørende gnist, og pausen har åbenbart givet kroppen de reserver, som nu har ført til finalen.

Der har været små kriser undervejs i ugens løb for danskeren, men de er stædigt blevet overvundet, og i semifinalen fandt Viktor Axelsen den perfekte balance mellem det stærke netspil og de lange dueller og begik utroligt få uprovokerede fejl.

Viktor Axelsen vil være outsider i finalen, men det vil være helt i den gamle digters ånd på sidstedagen ui H. C. Andersens Festivals, hvis odenseaneren erobrer den ganske verden.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
FYNSK VERDENSMESTER!: Viktor Axelsen tager guldet foran legende

FYNSK VERDENSMESTER!: Viktor Axelsen tager guldet foran legende

Viktor Axelsen i VM-finalen: Mor er spændt og nervøs

Viktor Axelsen i VM-finalen: Mor er spændt og nervøs

Er du klar til VM-finalen i dag: Sådan kan Axelsen vinde

Er du klar til VM-finalen i dag: Sådan kan Axelsen vinde