Moderne pauser: Kursister vil have ilt til hjernen


Moderne pauser: Kursister vil have ilt til hjernen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kursister og konferencegæster ønsker i stigende grad et alternativ til den traditionelle kaffepause. Det oplever de blandt andet hos Gl. Brydegaard ved Helnæs.

ASSENS: Hovedet er tungt og fyldt med ny information og viden. Det er, som om ilten i lokalet langsomt er svundet ind til næsten ingenting, man sidder uroligt i stolen, og tankerne begynder at flyve. Heldigvis er det ved at være kaffepause og tid til et pusterum fra undervisning, gruppearbejde og vitaminer til hjernen.

Sådan en situation kan de fleste, der har deltaget på enten kursus eller konference, nemt nikke genkendende til. Efterhånden som timerne skrider frem, begynder hovedet at trænge til frisk luft og ilt til hjernen. Det ønske begynder kursus- og konferencesteder i stigende grad at opfylde.

Den traditionelle kaffepause i på gangen eller i lobbyen kan for eksempel erstattes af en skattejagt. Det fortæller direktør Laila Quist fra Kystvejens Konferencecenter i Grenå.

- Noget af det sidste nye, vi er begyndt på, er at lave kaffepausen som en skattejagt. Så får man udleveret en gps-koordinatholder, og så går man ud på skattejagt efter nogle koordinater, og på den måde sanker man kaffepausen, forklarer hun og uddyber:

- Man får for eksempel fire koordinater, hvor det ene sted er kaffekoppen, det næste sted er kagen, det tredje sted er kaffekanden, og på det sidste koordinat mødes man så og nyder sin kaffe, inden man går tilbage igen.

Kystevejens Konferencecenter har flere muligheder at tilbyde, hvis gæsterne ønsker at holde pausen uden for. Fælles for idéerne er, at de er udsprunget af konferencecentrets beliggenhed.

Kaffepause i waders

For det handler om at udnytte den natur, som omgiver Kystvejens Konferencecenter, forklarer Laila Quist.

- Vi ligger afsondret fra byens puls, så det gør, at vi har nogle andre faciliteter at byde på, siger hun og fortæller om en anden og meget populær måde at tilbringe kaffepausen.

- Muligheden for aktive kaffepauser startede med waders i vandkanten. Det er en idé, vi har tyvstjålet fra vores samarbejdspartner Kyst- og Fjordcentret, og jeg brugte egentlig waders til at skabe noget synlighed omkring hotellet, når jeg var på messer, og det udviklede sig så til, at vi begyndte at tage kursister med til stranden, fortæller Laila Quist.

- Vi har vandkikkerter, og vandet er meget klart og lavvandet. Så det vil sige, at man kan lige sætte kaffekoppen fra sig på en tømmerflåde, mens man oplever dyrelivet på havbunden. Det er en fantastisk oplevelse.

Hos Gl. Brydegaard ved Assens er der også mulighed for alternative kaffepauser.

Natur er grundlæggende værdi

På kursusstedet ved Helnæs er direktør Connie Østergaard gerne guide.

- Vi har en historisk gåtur, hvor jeg kan være guide og fortælle. Det er en tur på 7,5 kilometer og tager halvanden time, så det er noget, man skal afsætte tid til, fortæller hun.

- Men man kan også bare få en picnikurv og gå til stranden og drikke kaffe.

Når Gl. Brydegaard tilbyder pauser i det fri, er det ikke, fordi de har fundet ud af, at man lærer bedst på den måde.

- Det er mere, fordi det at være i naturen er en del af vores grundlæggende værdier, og vi prøver at trække naturen ind i det, vi laver, så meget som muligt. Det naturlige er også at få folk til at komme ud, forklarer Connie Østergaard og understreger, at muligheden for aktive pauser er noget, der kræver, at nogen går foran.

Ringer efter isbilen

For hvis pausen skal være andet og mere end en kop kaffe i restauranten, er det nødvendigt, at deltagerne faktisk kender til muligheden.

- Hvis en sekretær eller kursusleder ikke synes om morgengymnastik for eksempel, vil vedkommende heller ikke huske at minde deltagerne om, at de skal tage praktisk tøj med. Så det kræver, at der er nogen, som synes, det kunne være fedt, og som beslutter, at det er det, vi gør, siger Connie Østergaard og fortæller, at den traditionelle kaffepause er stadig den mest brugte.

- Men der er efterspørgsel på at komme lidt ud, at rejse sig op og få ilt til hjernen, siger hun.

Laila Quist har også fundet ud af, at det behøver ikke at være alverden, der skal til for at gøre kursisterne glade og give dem et anderledes minde med hjem.

- Det kan bare være at ringe efter isbilen, så den kører ind på gårdspladsen i en pause. Det behøver ikke at være så forkromet, men vi prøver hele tiden at lave nogle små gimmicks for vores gæster, hvor de oplever lidt ud over det sædvanlige, siger Laila Quist.

- Når folk har været på kursus, siger de som regel, at det var fantastisk mad, og det må de også godt sige om vores sted, men vi vil godt udfordre det lidt og prøve at give dem nogle ting, de ikke havde forventet og huske os på den måde.

Moderne pauser: Kursister vil have ilt til hjernen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce