Stine Bosse leverede et opråb, da flere end 150 erhvervsdrivende i Assens Kommune torsdag var samlet til Udvikling Assens' erhvervskonference.

Agernæs: I er nød til at hjælpe jer selv og hinanden. Ingen andre gør det.

Sådan lød budskabet fra Stine Bosse, erhvervsleder og formand for Europa Bevægelsen og Børnefonden, da hun torsdag talte ved Udviklings Assens' årlige erhvervskonference.

Her var flere end 150 af erhvervs- og turismeorganisationens medlemmer samlet på Gl. Avernæs med udsigt over marker, Helnæsbugten og til en eftermiddag med foredrag, inspiration og netværk.

Og første taler var Stine Bosse, som slog på vigtigheden af at udvikle og uddanne nye medarbejdere og udvikle og uddanne eksisterende medarbejdere.

- I skal tage praktikanter ind og tage unge ind, for det er dem, der skal hjælpe jer om fem og 10 år. Det er ikke noget abstrakt, I skal hjælpe. Det er jer selv, sagde Stine Bosse.

For hvis ikke det lykkes at fastholde de gode medarbejdere og føje nye til, så bliver det svært fortsat at drive en sund og voksende virksomhed, lød Stine Bosses argument, der blev fulgt af en gulerod.

- Men hvis I alle sammen beslutter at gå den ekstra mil for at lukke op for de unge, være mere farveblinde og åbne op for dem, der ikke har boet her 100 år og en isvinter, så kan I udrette mirakler.

- Det er kun jer, der kan åbne for, at der også om fem og 10 år er et rigt og blomstrende erhvervsliv i Assens Kommune, slog Stine Bosse fast.

 

Kompetencer ikke statiske

Fra tænketanken Cevea kom direktør Kristian Weise, der fra start gjorde det klart, at vi lige nu lever i den fjerde industrielle revolution, hvor computerkraften bliver større og billigere.

- Det betyder noget i forhold til de kompetencer, vi har brug for fremover. Det betyder ikke, at vi alle skal være ingeniører. Men kompetencer ikke er statiske. Det er ikke sådan, at man tager én uddannelse, og så har man de kompetencer, man får brug for de næste 20, 30, 40 år, sagde han og fremhævede voksenlærligordningen som en oplagt mulighed for at løse det.

75 procent af voksenlærlingene mener, at de er bedre stillet jobmæssigt end før forløbet, og mange af dem bliver efterfølgende ansat.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.