Tidligere byrådspolitiker: Jeg ville finde ud af, hvornår hun sagde fra

Hans Bjergegaard står fredag den 26. januar tiltalt for blufærdighedskrænkelse ved Retten i Odense. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Tidligere byrådspolitiker: Jeg ville finde ud af, hvornår hun sagde fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hans Bjergegaard, tidligere byrådspolitiker for DF i Assens, forklarer i Retten i Odense, at han befamlede en 32-årig kvindelig lejer for at finde ud af, hvornår hun sagde fra.

75-årige Hans Bjergegaard, der er tidligere byrådspolitiker for Dansk Folkeparti i Assens, erkender delvist anklagen om blufærdighedskrænkelse mod en 32-årig kvindelig lejer.

Han erkender, at han har kysset kvinden og befølt hende på det ene bryst. Han har også haft hånden nede i kvindens bukser. Alligevel mener han ikke, at han har gjort noget, han kan bebrejdes for.

- Med vilje rører jeg hendes højre bryst. Det siger hun ingenting til. Når hun ikke reagerer på det, må hun reagere på noget andet. Derfor stikker jeg min hånd ned i hendes bukser, siger Hans Bjergegaard i retten.

Han afviser dog, at han skulle have haft hånden nede ved hendes skridt, som det beskrives i anklageskriftet. Han mener ikke, han nåede ned til underbuskerne.

- Det handlede om at finde ud af, hvornår siger hun fra. Hvorfor ville hun ellers stå og hænge op ad mig, spørger han.

Hans Bjergegaard forklarer, at han opfattede det, som om, kvinden lagde an på ham, og det blev han provokeret af, fordi han havde travlt.

Han var på kvindens adresse for at hente en affugter, han havde lånt hende. Men da han kom frem oplevede han, at kvinden "hang op ad ham".

Ved døren og entreen kom Hans Bjergegaard ifølge sin forklaring første gang til at kysse kvinden ved et uheld, fordi hun ikke drejede hovedet, da han drejede sit.

Ifølge anklageskriftet er blufærdighedskrænkelsen sket 31. juli sidste sommer.

Han skal ved en lejlighed blandt andet have kysset kvinden, taget hende på brysterne og stukket hånden i hendes bukser, lyder det i anklageskriftet.

På det tidspunkt sad Hans Bjergegaard stadig i byrådet for Dansk Folkeparti i Assens Kommune. Han var blandt andet formand for miljø- og teknikudvalget.

Ved kommunalvalget sidste efterår fik han 52 personlige stemmer, men blev ikke genvalgt.

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om fængselsstraf til den tidligere lokalpolitiker, fremgår det af anklageskriftet.

Artiklen opdateres løbende.

Tidligere byrådspolitiker: Jeg ville finde ud af, hvornår hun sagde fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce