• Der kan gå op til 24 timer, før Beredskab Fyn og Fyns Politi kan fjerne en gasflaske, der lå tæt på branden i en virksomhed på Odensevej i Skallebølle tirsdag formiddag.
  • Der var indtil klokken 14.30 oprettet en sikkerhedszone på 100 meter fra brandstedet. Den blev dog ophævet igen, efter at Beredskab Fyn havde helt styr på situationen.

Indsatsledere orienterer om eksplosionsfaren

Beredskab Fyn kørte tirsdag formiddag til en brand i Skallebølle, hvor det brændte kraftigt hos firmaet Ole Knudsen Skov & Havegrej på Odensevej 126 - ikke langt fra motorvejsafkørsel Odense V.

Ifølge Beredskab Fyn befandt der sig maskiner og et oplag af benzin på adressen.

Beredskab Fyns indsatsleder Lærke Andersen oplyste klokken 12.22, at det stadig brændte, men ikke så kraftigt som tidligere, da ilden sendte en kraftig og sundhedsskadelig røg ud i området.

Klokken 14.30 kunne Fyns Politi dog endeligt ophæve en evakuering af beboerne og åbne op for færdsel på Odensevej igen.

Klokken 11.30 blev Fyens.dk's reporter vist væk fra adressen af politiet, og Odensevej blev spærret på et cirka 600 meter langt stykke.

Der befandt sig ifølge indsatslederen mindst en gasflaske med acetylen nær branden, og den skulle køles ned, før brandfolkene kan fjerne den uden fare for, at den eksploderer, fortæller reporter Bjarke Vestesen.

Nedkølingen sker ved at sprøjte vand på flasken fra enden af stigen på en af brandvæsenets stigevogne.

Odensevej var tidligere spærret fra vestlig retning cirka 500 meter før nr. 126 og cirka 100 meter længere mod øst, til nr. 137.

På grund af eksplosionsfaren var 16 huse nær brandstedet blevet evakueret.

Odensevej var inden for sikkerhedsafstanden på 100 meter og var derfor afspærret.

Efterslukningen var stadig igang, da evakueringen og afspærringen blev ophævet.

Politi oplyste tidligere på dagen, at tidshorisonten kunne være op til 24 timer, idet acetylenflasker skal køle ned i længere tid. De berørte huse lå på Rugvænget og Kløvermarken.

Der er ingen tilskadekomne i branden - årsagen til branden kendes endnu ikke.

Beredskab Fyn køler gasflasken med acetylen ned ved at poste vand på den fra enden af stigen på en stigevogn.

Brand i værkstedsbygning

Ifølge Beredskab Fyns indsatsleder er branden opstået i en værkstedsbygning, som ligger et stykke væk fra hovedhuset, der bruges til privat beboelse.

Ejeren er ifølge Fyens.dk's oplysninger meget berørt af branden og har bedt om, at uvedkommende ikke går ind på grunden.

Politiet bad tirsdag formiddag alle i området om at holde sig indendøre, lukke døre og vinduer og slukke for ventilationsanlæg.

Området er Skallebølle afgrænset af Odensevej, Fynske Motorvej, Langesøvej og bygrænsen mod vest.

Politiet bad også om, at uvedkommende holdt sig fra området for ikke at genere arbejdet med at slukke branden. Og politiet opfordrede til, at der ikke ringes med unødige opkald til 112 eller 114.

Fyens.dk følger sagen.

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
4
Værksted er brændt helt ned: - Vi skal se, hvordan vi kommer videre

Værksted er brændt helt ned: - Vi skal se, hvordan vi kommer videre