Analyse: Bag om tallene efter 5-6 runder i Fynsserien

B 1909's fans håber på mange flere øjeblikke som dette, hvor de i 2017 var godt i gang med at sikre sig oprykning fra Fynsserien . Foto: Tim Kildeborg Jensen

Analyse: Bag om tallene efter 5-6 runder i Fynsserien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi giver her et overblik over den første lille måned i Fynsserien 2019/2020. En måned der har budt på overraskelser af både positiv og negativ karakter, masser af mål og et løfte om en spændende sæson i vente.

24 dage er kommet og gået siden Flemløse/Haarby og B 1909 sparkede Fynsseriesæsonen i gang den 16. august på Haarby Stadion. En kamp der blev en seriøs streg i regningen for værterne, der slukørede måtte tage til takke med et 1-7 nederlag og placeringen som rækkens prygleknap efter første runde.

En anden ting der for alvor var kommet i gang, var målscoringen i Fyns bedste række - og det har kun fortsat med at levere siden.

Tal fra de første runder:
- Alle hold har vundet minimum én kamp - Syv kampe har haft minimum syv mål. Den mest målrige var Aarup BK - Marstal Rise 3-8

- Fire hold har scoret mere end 15 mål: Marstal/Rise, S.f.B, Aarup BK og B 1909

- Fire hold har spillet hele tre kampe uafgjort: Fjordager IF, Morud IF, Kerteminde BK og Krarup Espe Fodbold

- To hold er fortsat ubesejret: Dalum IF og Fjordager IF

Forhåndsfavoritterne

Tre af de store forhåndsfavoritter før sæsonen var Odense-klubberne B 1909 og B1913, der i sidste sæson rykkede ud af Danmarksserien, og ikke mindst Bogense G&IF, som tog en flot andenplads i sidste sæsons Fynsserie. Som nedrykkere var der store forventninger til begge klubber om hurtig oprykning, men især B 1909 måtte acceptere, at den vej ikke var nem med minuspoint fra start. Seks kampe senere er det dog blevet vekslet til +6 point og en målscore på 26-5. Kun et snævert nederlag i weekenden mod oprykningsrivalerne fra B1913 har sat skær i glæden for det offensivt anlagte hold.

Netop B1913 startede sæsonen lidt svingende, og de måtte erkende efter tre runder og fire point, at de ikke havde fået den start, de havde håbet på. Med to flotte sejre i de efterfølgende kampe, har de dog taget turen mod toppen, og ligger lige nu på en umiddelbar tredjeplads med en flot plusmålscore på 14-4.

Den sidste oprykningsfavorit har fået en start, de end ikke kunne have frygtet i deres værste mareridt. Fire nederlag i fem kampe og en målscore på 9-15 betyder, at Bogense G&IF indtager en øjeblikkelig sidsteplads i rækken. Med sidste sæson i mente, må man dog forvente, at det ikke er en placering, de bliver på længe.

Et par alvorlige snittere

I en række, hvor der de første 5-6 runder er blevet scoret rigtig mange mål, så har én klub dog været vidne til størstedelen - set med de negative briller. Aarup BK startede ellers sæsonen flot med syv point i tre kampe, men er efterfølgende løbet ind i tre voldsomme nederlag. 8-0, 8-1 og 8-3 har cifrene lydt mod henholdsvis B 1909, B1913 og Marstal/Rise.

Med en offensiv der i de første seks kampe selv har leveret 15 mål, er det utvivlsomt defensiven der skal forbedres, hvis Aarup BK ønsker at gøre sig gældende i denne sæson. At indkassere 29 mål i 6 kampe lægger i hvert fald et alvorligt pres på offensiven.

Overraskelserne

Marstal/Rise og Dalum IF, der i sidste sæson måtte acceptere en plads i subtoppen, uden reelt at være tæt på at blande sig i topstriden, har i denne sæson for alvor vist, at de vil mere. De to mandskaber indtager lige nu top-2-placeringerne, og det bliver spændende at se, om de kan holde kadencen over en lang sæson.

I den anden ende har ikke blot Bogense G&IF, men også Allesø GF ikke kunne bygge videre på de flotte placeringer i foråret. Ligesom Bogense G&IF har Allesø GF også fundet sig til rette under stregen. I en målrig liga har de især haft svært ved at få læderet ind i nettet. En målscore på 7-11 og 5 point i lige så mange kampe, er ikke den start, de kunne have håbet på.

Masser af mål

Et af de mest opløftende elementer for de offensivt-elskende fodboldfans er, når der bliver scoret mange mål. Hvis man ikke allerede følger med i Fynsserien, så har sæsonstarten i hvert fald vist, hvorfor man bør gøre det. 175 mål er allerede scoret i kun 41 kampe, hvilket giver et gennemsnit på 4,3 mål pr kamp.

Til sammenligning er der i Superligaens første 8 runder blevet scoret 2,6 mål pr. kamp.

Analyse: Bag om tallene efter 5-6 runder i Fynsserien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.