Spidskandidat fra Ærø Plus: - Vi skal blive bedre til at anerkende de ældre

Carl Jørgen Heide, der er spidskandidat for Ærø Plus, mener, at der skal mere fokus på ældreområdet i fremtiden på Ærø. Foto: Presse

Spidskandidat fra Ærø Plus: - Vi skal blive bedre til at anerkende de ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der skal større fokus på ældreområdet i fremtiden, lyder det fra Carl Jørgen Heide, spidskandidat fra Ærø Plus. Han mener, man skal blive bedre til at anerkende de ældre - samt dem, der arbejder på ældreområdet.

Ærø: Fra Ærø Plus vil spidskandidat Carl Jørgen Heide blandt andet arbejde for at anerkende de ældre på Ærø. De skal selv kunne bestemme over deres liv og den hjælp, de får fra kommunen, mener han.

- Jeg synes ikke, det er smart at have én mærkesag, når man har ansvaret for hele kommunen. Men hvis jeg skal vælge ét område, som vi skal have større fokus på i fremtiden, så synes jeg, at ældreområdet er vigtigt, siger han.

Ifølge Carl Jørgen Heide har Ærø allerede et veldrevet ældreområde. Men han mener, det ændrer sig hastigt i takt med, at der kommer flere ældre, som stiller flere krav.

- Ældreområdet skal til at vende sig til nogle borgere, der vil stille meget større krav end det, de beskedne borgere måske gør nu. Der er ingen af os, der vil nøjes med et bad én gang om ugen. Vi vil leve det liv, vi er vant til, selvom vi begrænses, siger han.

Det stiller nogle store krav til de ansatte - som dog også bør få noget retur, mener Carl Jørgen Heide.

- Dem, der arbejder på ældreområdet, skal være indstillet på, at der kommer borgere, som ønsker noget mere. Til gengæld skal de også anerkendes på en helt anden måde. Jeg synes, vi i højere grad skal anerkende dem, der holder samfundet i gang - skolelærere, sygeplejersker, sosu-assistenter og politibetjente. Og vi kan lige så godt starte på Ærø.

Er det også en økonomisk anerkendelse?

- Problemet er, at det kan man ikke rigtig gå ind i som kommune på grund af overenskomsterne. Men jeg synes principielt ikke, at man får løn efter fortjeneste inde for de områder, der betyder noget i tilværelsen, siger Carl Jørgen Heide.

Så det er en retorisk anerkendelse?

- Ja, det er en retorisk anerkendelse i hverdagen - også blandt befolkningen. Vi skal lære at tale tingene op og ikke ned. Vi er den kommune på Fyn, der bruger flest penge på borgere over 60 år. Langeland bruger måske 100 kroner mere, men vi bruger for eksempel 30 procent mere end Kerteminde. Det viser, at vi ikke har haft en spareøvelse på ældreområdet, siger han.

Ifølge Carl Jørgen Heide handler det derfor om, at kommunen skal prioritere pengene anderledes.

- Vi kan se på, om vi kan bruge de penge, vi bruger, på en anden måde. Jeg tror for eksempel meget på, at vi skal gøre klippekortordningen meget mere udbredt. Som det er nu, bliver man eksempelvis visiteret til rengøring hver anden uge eller et bad én gang om ugen.

- Jeg ville meget hellere have, at man blev visiteret til et eller andet antal klip, så man selv kan bestemme, hvad man vil have. De ældre borgere skal have lov til selv at bestemme over deres liv - også over den hjælp, vi vil give dem.

Ærøs spidser
Frem mod kommunalvalget den 21. november lader vi hver af de ni spidskandidater komme til orde i denne serie.Vi beder dem om at vælge én mærkesag og uddybe, hvorfor den er vigtig for dem, og hvordan de har tænkt sig at realisere den.

I serien har vi tidligere bragt artikler i Fyns Amts Avis med henholdsvis Lennart Mogensen (V) tirsdag den 7. november, og Morten Suszkiewics (Ø) onsdag den 8. november.

Blå bog
Carl Jørgen Heide er 67 år, gift, og bor i Marstal.Han blev for fire år siden valgt ind for Ærø Plus til kommunalbestyrelsen, hvor han siden har været formand for kultur- og socialudvalget.

Han har arbejdet som Ærøs turist- og erhvervsdirektør i 10 år. Inden da har han arbejdet 21 år i lægemiddelbranchen, og han er uddannet skolelærer.

 

Spidskandidat fra Ærø Plus: - Vi skal blive bedre til at anerkende de ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce