3-2-1-DRIK: Højt humør og solskin over ærøsk øl-løb

Ærøs første øl-maraton er i gang. Foto: Helene Thau Jackson.

3-2-1-DRIK: Højt humør og solskin over ærøsk øl-løb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hornet lød lørdag formiddag klokken halv tolv for det første ærøske øl-maraton nogensinde. Her skal tørstige maratonløbere blande motionsløb med fynske fadøl.

Søby: Klokken halv tolv lørdag formiddag lød hornet for det ærøske øl-maraton. Løbet, som for længst fik udsolgt de i alt 85 billetter, har tiltrukket løbere fra hele Danmark, mens omkring en håndfuld ærøboere har kastet sig ud i motionsløbet, hvor der står en fadøl klar, hver gang man har løbet runden på 3,5 kilometer. Ifølge Frank Petersen, der er Race Director, er løbet blevet taget imod med en god blanding smil og hovedrysten.

- De fleste siger jo bare, at vi er tossede herovre, når de hører om det, fortæller han smågrinende.

12 forskellige fadøl

Idéen er affødt af sidste års vin-maraton, hvor deltagerne skulle løbe fra Søby til Marstal og på ruten kom forbi depoter, der hver gang bød på en ny vinoplevelse. Løbet i dag vil dog kun foregå i Søby med en rute på 3,5 kilometer gennem byen. Der er til dagens løb tilmeldt 53 til maraton, som er 12 runder, 28 til halvmaraton, som er seks runder, og fire til at løbe fem runder på i alt 17,5 kilometer, som er motionløbets korteste distance. For hver runde bliver løberne præsenteret for en ny fynsk fadøl.

- Der er kun én fadøl per runde, men jeg tror nu heller ikke, løberne har lyst til mere efter sådan en her, siger Frank Petersen og viser glasene på 0,2 liter.

Der er 14 frivillige, to hjemmeværnsfolk og en sygeplejerske til at assistere ved løbet.

Kurt Andersen og Frank Petersen er arrangørerne bag og står udover øl-maraton også bag motionsløbet Route 66, sidste års vin-maraton og tidligere multimaraton i Marstal, som nu er aflyst for næste år.

3-2-1-DRIK: Højt humør og solskin over ærøsk øl-løb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce