Lokaldebat: Hvorfor er el-færgeprojektet så hemmeligt?

Hvorfor er der så meget hemmelighedskræmmeri omkring elfærgen, spørger Torben B. Christiansen. Arkivfoto

Lokaldebat: Hvorfor er el-færgeprojektet så hemmeligt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat: Halløj Hr. Borgmester O.W. Petersen,

Som det ses, har jeg bedt om henvisning til et referat fra jeres temamøde afholdt 15/8 2018 om el-færge projektet. Er blevet henvist til to links med ligegyldige oplysninger.

Er det meningen, at skatteborgerne skal holdes uden for oplysninger om projektet og dets forhold til f.eks. kommunens skatteborgere (de der skal/kommer til at betale gildet)? Mange borgere og vælgere ønsker at kende til fremtiden i al rimelighed - således at man har en mulighed for at forberede sig på det gode men sandelig også det onde, der måtte opstå. Det er da ikke særlig demokratisk - dog måske nok efterhånden Socialdemokratisk.

Har også fået en fornemmelse af, at projektet og dets fremtid ønskes politisk "hemmeligholdt" eller, at der bliver mindst mulig "blæst" om projektet. Hvorfor denne skyhed for at komme "frem i skoene" og oplyse at informere i stedet for, at der dannes mere eller mindre valide rygter om projektet?

Hvad er i øvrigt kriterierne for hemmeligholdelse i kommunale sager? Er det ikke kun undtagelsesvis, at man bør benytte hemmeligholdelse af kriterier, og da med en angiven gyldig grund dertil? Og slet ikke som en generel regel for og i kommunale sager?

Politikere, hvad enten de er kommunale eller landspolitiske, har selv valgt at stille op dertil og det endda frivilligt. De påtager sig en opgave over for deres vælgere og at forsvare og fremme vælgernes interesser. Disse forhold ender jo ofte i en eller anden form for kompromiser, hvilket for de fleste vælgere er acceptabelt. Hvorfor så hemmelighedskræmmeri over for vælgerne/borgerne i mange og forskellige sager, hvor måske vælgerne/borgerne ønsker at vide, hvad der foregår bag de lukkede døre - altså politikernes valg af hemmeligholdelse af sager.

Når man tænker på et sted som Ærø Kommune - er kommunen og dens befolkning så ikke for lille til alt for megen hemmelighedskræmmeri i forskellige sager? - Sagerne vil jo på et eller andet tidspunkt lækkes - og det til frustration for borgerne/vælgerne der med rette må føle sig nedgjorte af deres politikere. Og kender vi ikke hinanden på kryds og tværs, således at hemmelighedskræmmeri ikke kan (heldigvis) fungere?

Lokaldebat: Hvorfor er el-færgeprojektet så hemmeligt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce