Debat: Medlemmerne i Marstal Sejlklub er som sømænd uden et skib


Debat: Medlemmerne i Marstal Sejlklub er som sømænd uden et skib

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lars Jepsen, Møllevejen 54, Marstal
Billede
Ærø Lokaldebat. 

Jeg er en glad sejlsportsmand, der har sejlet hele mit liv og nærmest er vokset op ved mine skibe i Marstal Havn. Jeg har haft enorm glæde af mange år i Marstal Sejlklub.

Men jeg er meget forundret - for når man læser om andre klubber og taler med ledere og trænere, har de alle en ting til fælles: De har store problemer med at tiltrække børn og unge. Det er uanset om man taler med klubfolk fra fodbold, håndbold, spejder eller sejlsport. Alle de udfordringer løser vi i Marstal Sejlklub. Vi har været heldige i 2017 at have et klubhus. Blandt andet derfor har vi haft en stor fremgang af unge sejlere.

Men så er det, at jeg bliver forundret, gal, sur og vred. Ja, i virkeligheden er jeg nok mest skuffet og ærgerlig på de unges vegne. Når man oplever, at der ikke er plads til de unge og klubbens egne medlemmer i et klubhus, jeg selv har været med til at bygge. Et klubhus vi i sejlklubben fik kommunale tilskud til at bygge og drive. Altså penge marstallere og ærøboerne har betalt i skat til glæde og gavn for sejlerne. Vi har også fået store beløb af A.P. Møllers Fonde. Men bestyrelsen i Marstal Sejlklub vælger at forpagte klubhuset ud. Det betyder, at der drives restaurant i det klubhus, der er - eller burde - være medlemmernes. De unge og de gamle. Sejlernes klubhus.

Derfor skal piger og drenge på 10-12 år klæde om på de offentlige toiletter overfor sejlklubben. Børnesejlerne føler sig ikke trygge der, og vi som ledere og klub har ansvaret for børnene. Vi har heller ikke et køkken til at lave mad i til sammenkomster. Medlemmerne i Marstal Sejlklub er som sømænd uden et skib. De sejler uden flag og hører ikke hjemme nogen steder. Bestyrelsen bør lette anker og se de unge som en stor ressource for klubben, byens uddannelser - ja, for hele byen. Der er generalforsamling i Marstal Sejlklub lørdag 10. marts klokken 16. Mød op og vær med til at ændre kursen for vores alles Marstal Sejlklub.

Debat: Medlemmerne i Marstal Sejlklub er som sømænd uden et skib

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce