Debat: Brug grus i stedet for salt på vejene


Debat: Brug grus i stedet for salt på vejene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Michael Rasmussen, Smedemarken 1, Ærøskøbing
Billede
Ærø Lokaldebat. 

Når man for tiden bevæger sig rundt på det ærøske vejnet, er det mere reglen end undtagelsen at vejskilte med videre, der normalt har en lodret position, nu er vandrette eller kraftigt bøjede. Dette er et årligt tilbagevendende problem, da bilisterne tilsyneladende glemmer den manglende friktion, når det sner eller fryser.

Lige så sikkert som amen i kirken om søndagen, lige så sikkert er det at Fyns Amts Avis mindst en gang om året bringer et billede af et saltbjerg, som Vej og Park stolt viser frem som en sikker konstatering af, at man er parat til vinterens indtog. Vandværksvand blandes med salt, der i en lind strøm udledes på øens vejnet. Dyrlægerne gnider sig i hænderne over et større antal hunde og katte har saltskader på poterne. Asfaltproducenterne jubler, da saltvandet, når det trænger ned i revnerne af asfalten, og når det atter fryser, ødelægger asfalten.

Hvorfor ikke skele til en lokation, som vi normalt sammenligner os med? På Samsø har man aldrig brugt salt til andet end madlavning, men bruger grus på vejene. Grus har en øjeblikkelig og blivende effekt, er billigere end salt, skader ikke miljøet, ødelægger ikke vejtræer med videre. Ja, på Samsø indsamler man sågar gruset efter sæsonen, og genbruger det igen. Det kunne være ønskeligt, om øens politikere tog et øjebliks pause fra spekulationer om 55 tons batterier til Ellen og overvejede en mere miljøvenlig behandling af den ærøske natur.

Debat: Brug grus i stedet for salt på vejene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce